Baståsen 30/6

Jag orkar inte skriva nått långt inlägg så jag gör det kort och enkelt!

I dressyren så var Ronda hyffsat framme på skänkeln. Lite halvryckigt, 3 sparkar (hehe) och inte så super bra vägar alla gånger.
 
 
Sen var det snabbt att brodda till hopningen. Vart riktigt stressad och kunde inte banan alls något bra när jag skulle hoppa. Så i början ser det mest ut som "Hej kom och hjälp mig!" men sen flöt det på bra efter 4:an.
Nolla!

 
I terrängen så var hon helt jäkla amazing! Dock vart min sväng till 3:an helt muppad då jag red utanför ett annant hinder och plösligt så galopperade jag typ brevid hindet! Men hon var super snäll och hoppade ändå.
Efter halva banan så satt jag bara och log! (och bromsade, haha). Bara styrde på hindret, tog tillbaka så skötte hon resten super! Hon var så himla fin! Tvekade inte en ända sekund! är så himla glad, kunde inte fått en bättre känsla!

Det var väääldigt blött och kladdigt, har nog aldrig sett så mycket lera. det var omöjligt att ta sig in/ut från parkeringen och de fick ta maskiner som fick dra en.
 
Film här nere! Bilder kommer så fort jag har fått de av Minna!
Ser ni mitt leende när jag rider i mål, det var lycka kan jag säga er!

3 bilder från Andalusien

 

Bilder från Åby

Foto: Anna Hellström
 
 
Foto: Mik Strandberg!

Tunn plånbok, lång inköpslista...

Det finns så mycket grejer jag behöver/vill köpa.. Dock gapar alltid plånboken tom, nada på kortet och säkert skyldig min mamma några tusenlappar.

Några grejer jag behöver köpa är
1.Nya jeans. Mina favoriter gick sönder nydligen och jag har inga andra jeans jag gillar.
2. Nya vita ridbyxor, eller ridbyxor också för den delen.
3. Ny systemis. Inget jag verkligen måste ha. Men jag älskar att fota och min kamera är ja... Alex vet!

Sen finns det typ 1 miljon till saker jag är i smått behov av.
Ska kolla om jag kan börja jobba i stallet senare. Ja, jag är bara 14. Men jag är pretty ansvarsfull. När jag vill det (A)
Ovisad bild från igår

Jag är hemma igen!

Nu är jag hemma från spanien. Det har varit väldigt skönt och jääättevarmt. Igår va det 38 + och det va nästan lite för varmt... Lite brunare är jag allt men jag hade hoppats att jag skulle bli ännu brunare, men det va ganska svårt med solen. Så det va 2-3 dagar jag knappt va i solen. Men men skönt har det varit iaf! :D
 
bilder kommer ;)
 

Brown little pony

 
Foto-Josäfin!

Fangirlar

Kollar på gamla TVD avsnitt. Längtar tills 12 Oktober.
Wake me up when september ends?
Team Stelena. Även fast Stefan har vart dryg som in i helvetet i säsong 3...

Om det inte slutar lyckligt...

...för Chuck och Blair då... då vet jag inte vad jag ska ta mig till...
 

Tagga till tusen

På lördag kör vi! Vi ska åka iväg och göra nått som vi båda älskar. Så jäkla taggad! Debut för både Rådis och mig. Vi har bara hoppat terräng en gång tidigare iår men vi får köra på en då!
 
Programmet sitter bra, höjden är no problemas och terrängen, ja där får vi helt se hur det går. Har aldrig vart på en terräng bana utanför klubben tidigare. Så det ska bli jättekul! :D

Let it go

Josse fotade Rådis och mig på ängen idag. Vill ni se fler? :)
Bara så ni vet så kommer ni få se flera även vad ni tycker. mohahahha!

Underbart fin häst!

 
 
 

Sooo me

Jag känner att jag borde skaffa mig ett liv..
.
 

Putte i parken

4 juli åker jag och pappa till våra kusiner för att umgås med dom och för att gå på musikfestivalen som är där då; Putte i parken. De band jag redan nu bestämt att jag ska se är Kapten Röd, Kent och DEN SVENSKA BJÖRNSTAMMEN! Jag kommer dra med mig minst en av mina kusiner (har två i där) för att stå längst fram. Ska bli så hiiiimla kul!
 
 
Den svenska björnstammen sist jag såg de <3
 

Går som en klocka

Ronda har gått super den senaste veckan. Hon var super på ridlägret och de senaste ripassen har hon vart helt amazing. I måndags red jag igenom programmet till på lördag och hon är var så himla mjuk och fin. Igår red jag ut på hacket och gladare ponny får man leta efter. Öronen spikrakt frammåt hela tiden. Hon vart så himla taggad av att komma ut men hon var även väldigt lätt att ta tillbaka.

Känns som jag lever i en dröm. Jag har världens finaste tjej som är min alldeles egna. Som jag kan åka och pussa på hur mycket jag vill. Trodde hon aldrig skulle betyda så mycket som hon gör för mig. Så mycket så det inte går att förklara.

Min fina fina fina fina fina fina lilla flicka. ♥
Vintern 2010-2011

True shit

 
 

Mina nya bebisar ♥

Det var mina kära tretorn som jag beställde på strömsholm som kom med posten! Den son gissade rätt först var Josäfin!

Paket på posten

Mamma kom hem med ett paket som hade landat på posten åt mig! Ni som har vart uppmärksama i bloggen borde lätt kunna lista ut vad innehållet är för nått!

Första rätta svar belönas med en länkning! :D

Tröja vs Kavaj

Jag ♥ min tävlingströja

Roligaste svensklektionen jag haft!

Nåt jag inte tror jag berättat är att jag bytt skola (?), jag har iaf bytt tillbaka till min gamla skola där Sara går. Och jag trivs jättebra!
 
Men sista dagen på Jensen, var rätt galen. Jag är ingen som brukar störa på lektionerna, men den dagen kunde varken jag eller mina kompisar i den klassen jobba, haha. Vi satt bara och prata högt rakt ut och på svensklektionen gjorde vi olika frisyrer på varandra och ett tag satt alla i klassen och kollade på oss. Vi gjorde nog inte ett skit den lektionen.
 
.Klockrenaste va när läraren/vikarien kommer och säger till oss att vi stör och att vi måste jobba och blabla och Gustav säger:
"Det är faktiskt Alexandras sista dag här på Jensen så idag får vi göra såhär!" och kollar på mig.
Läraren/vikarien frågar mig om det är sant och det va ju det. Och vet ni?
Jo då bara går hon därifrån som om vi får fortsätta och det gjorde vi ju såklart.
 
Och sen på lunchen åkte de till stan för att köpa något och när de kom tillbaka hade de köpt godis till oss bara för att det va min sista dag där, bästa klasskompisar eller!? ♥
Även om jag trivs i min ny-gamla klass saknar jag endel från min gamla klass.
 
Tack Erik, Gustav, Anna och Wilma för att ni gjorde min sista dag på Jensen så bra! ♥
 
 

En söt bild från en läsare

Tack så mycket Jenny för den fina bilden! :D

Raindrops and flowers


Vilken kick man fick!

Några bilder på mig och Amigo! :D
 
HAHA, åhh min min...

Lyx vs Budget


Pic från gräsö

 
En liten bild från sommarstugan som jag lyckades knäppa. Försökte ladda upp din i lördags men blogg.se ville inte riktigt det.

Random från Alex's mobil

Sara körde ju en "random från Saras mobil" så nu tänker jag vara så badass att jag snor den idén, hihihi.
Går udden av på pennan så är det bara att tejpa fast den igen!
 
Den svenska björnstammen <3
Jag bakade lussebullar med Mamma och brorsan. De här ska föreställa en huvud- och en kroppsbild på Fille.Väldigt lik måste jag säga!
 
En dag när jag kom ut från en lektion i skolan så hittade jag den här lappen sitta på mitt skåp. Sofie i min klass hade skrivit den och satt upp den. Den sitter fortfarande kvar och jag hoppas den får sitta där hela sommarlovet.
 
Jag och Cissi satt och chillade på skolmusikalen i tre dagar, helt okej att slippa skolan för att sitta och klicka på en dator 5-6 gånger per föreställning.
En gång när jag skulle sova hos Sara så sa hon att hon hade städat så himla bra. Och visst, det såg bra ut tills hon öppnade sig garderob...
 
 
 
 

Idolbild!

Åhh kolla vilken fin bild vi fick! Tyvärr vet jag inte från vem :( men den va i alla fall superfin!
 
 
 

Vi älskar dig Roffe ♥


Snart 7 månader som världsetta! Hur går det för Sverige i fotboll då?

Film från ridlägret


Only One

Klippte ihop en film för ett tag sen. Filmen är nog rätt långtråkig för er att se men jag får tårar i ögonen när jag ser den, speciellt efter 2:37, jag har en sån otrolig fin ponny och underbara vänner som stöttar mig. ♥

Känns som det kommer många filmer från min sida nu, haha

Känner ni igen oss? ;)


Mot Gräsö!

Mot sommarstugan! Ronda får en välförtjänad vila nu efter ridlägret! Vi får se om jag har hunnit gjort något tidsinställt till helgen, jag vet faktist inte för det här inlägget är tidsinställt, busigt va?


Åby träningsläger 2012

Lungt en av de bästa veckorna på lägret!
De delade in grupperna efter storhästar och ponnyer. Jag och de andra privathästarna var i en grupp + 3 andra och vi låg på en ganska jämn nivå så det var skönt. Vi red 2 pass om dagen, ett markarbetepass och ett hoppass. Vi hoppade inga höjder förrän den sista dagen innnan avslutningen. Det var mycket fokus på avstånd.
Det var rätt tråkigt att vi jämt hoppade så lågt. Sällan över 60cm. Man behöver inte hoppa högt varje pass men jag tror vi hade lärt oss mer om vi ändå hade hoppat över 80 cm.
 
De två första dagarna var det rätt segt men efter ett tag så vart jag riktigt bra kompisar med de två som Lisa och jag delade rum med. När vi inte red eller tjockade i oss massa onyttigt så låg vi och kollade på Pretty Little Liars.
 
Ronda var väldigt fin och frammåt under hela ridlägret. Jag red bara med sporrarna 3-4 pass men de behövdes inte. Haha, vi red till en 'terrängbana' och de tog ganska lång tid. Vi skrittade till terrängbanan och Ronda och Shampiz (min rumkompis ponny) var så jäkla taggade på vägen dit och de stod mest och hoppade och höll på. Både Mika och jag satt och garvade ihjäl oss hela vägen dit.

Print från 'tävlingen' sista dagen!
 
Sista dagen så var det en tävling då man skulle rida så nära en tid som möjligt. Det var indelat i tre klasser, en där hindrena låg på 60-80 en till 70-90 och en till 80-100. Jag hoppade sista klassen men hindrena låg bara på ca 80-90. Vi fick inte riktigt något flyt i banan då hon ställde sig och sparkade framför första hindret och sen fick jag aldrig snurr på henne. Vi nollade iaf men känslan var inte den bästa.
Vi kom nog bland de sista... haha! Idealtiden var 70 sekunder och jag red på lägre en 60... hehe (A)

Film från 'tävlingen' och ett ridpass kommer!

Borta bra men hemma bäst!

Nu är jag hemma från Åby. Veckan har vart helt awesome och Ronda har vart superfin, pigg och har inte haft ett enda dåligt ridpass!

Berättar lite mer när jag har packat upp och tagit en dusch, åhhhh miiiin duuuusch <3

I bilen

Nu sitter vi i bilen påväg till enköping för att äta och min bror ska klippa sig. Mamma sa att om han inte klipper sig innan vi åker kommer han svettas ihjäl.. Lika bra att göra't då liksom ;)
 
Sen styr vi bilen mot ARLAAANDAAAAA!!!!
 
 
fin bild på mig och Sara från arkivet
 

Måste bara..

Gissa vad jag gör just nu? Eller nej, ni kommer aldrig kunna lista ut.. Så jag tänkte berätta de! Jag grillar Ahlgrens bilar under datorn! :D SUPERGOTT!!
 
 
nej, jag är inte normal ;)

Jag har hållt min första ridlektion!

Idag åkte jag till några kompisar till familjen för att hålla en liten ridlektion för dottern. Hon har en egen supergullig liten häst som hon rider på! Han va lite seg idag så vi körde mycket övergångar så i slutet lyssnade han mycket bättre. Och innan vi avslutade fick hon testa rida tre serpentinbågar som hon gjorde jättebra! Jag tror både hon och hennes mamma uppskattade de väldigt mycket så det var jättekul :D
 
supersöta!
 
Jag åker ju utomlands imorgon och sen åker jag till karlstad för musikal, men när jag kommer hem så ska jag hålla fler lektioner och då även för hennes kompis också! Jättekul verkligen :D
 
 
 

Vicky, bildbomb 2

 
Foto: Josse
 

Film från turen i halsring

 
Filmat/redigerat har Josse gjort, ofc!

Vicky, bildbomd 1

 
Foto: Josse
 
Del 2 kommer imorgon! :D
 

När du har tråkigt...

så kan du alltid fördriva tiden men massa kuliga filmer på youtube!


Bildbomb påväg!

Idag åkte jag in till stan för att där möta upp mamma för att åka till kungsängen. Där provade vi ut en säng till mig och beställde den, så den 1 augusti får jag den! Asuum, 120 är den så nu slipper jag och mina kompisar mosa ihop oss i min vanliga 90 säng! (y)
 
Sen köpte jag även ett par skor, ett par gladiatorsandaler. Blir perfa att ha i spanien!
 

 Igår red jag Vicky på ängen, och Josse fotade så det kommer upp en bildbomd här senare ikväll! :D
 
Smakprov:
 
 
 

Frank Baines

Berättade aldrig om vi hittade en sadel! Men det gjorde vi, en svart Frank Baines sadel vart det!

Bildkälla
 Har ingen aning vilken modell men skulle chansa att det är den på bilden eftersom min har likadana sömmar.

Hälsning från Sara!

Jag skulle hälsa från Sara att hon har kommit till himmelriket men en massa Simple plan nördar och att hon ligger och kollar på tv-serier. Jag som trodde hon åkte på träningsläger...




älskade häst,

Igår kväll hade jag tråkigt så då satte jag mig och kollade igenom min gamla Bilddagbok. Hittade texter och bilder från första gången jag red Fille till jag blev fodervärd tills nu.

Det är med tårarna tryckandes på ögonlocken jag lägger upp de här bilderna. gör mig kort och liten igen



Jag red ut på honom i torsdags, barbacka med Cissi som sällskap på hästen Robin. Det va så himla härligt, jag känner mig verkligen hemma på hans rygg. Men samtidigt va det så jobbigt när han travade på tygeln även fast jag inte bad om det.
Idag stod jag och kliade honom i pannan och det är såna stunder som det verkligen kommer fram vilken underbar ponny han faktiskt är. Han kanske inte alltid är snyggast, bäst eller trevligast, men när man lär känna honom är han verkligen världens mysigaste ponny. Det tog mig drygt 1 år att komma på honom helt, men när jag väl gjorde det så blev han en helt annan häst för mig. Jag kan inte med ord förklara vad han betytt för mig de här åren. Jag saknar dig som fan Fille ♥

än en gång har jag misslyckats med att försöka skriva ner hur underbar denna ponny är och vad han betyder för mig, men det går verkligen inte.


failfilm

 

Moot the stable!

Nu drar jag förhoppningsvis (dehär är tidinställt) till stallet med Josse!
Elliot skulle också komma dit och rida lite på Amigo, så jag ska nog agera fotograf tror jag ;)
Oredigerad bild jag fotade på Josse och Amigo typ förra veckan :)

Hoppbild på Monty

En bild från hoppträningen i fredags. Har tyvärr bara den här, men 1 är bättre än ingen ;)


3 Fju-låtar

Sean banan-Sean den förste banan

Carly Rae Jepsen-Call me maybe

Ansiktet-Äckligt


På... på... pååå torsdag!

Ja på torsdag åker jag utomlands! :D
Jag, mamma och lillebrorsan åker till Andalusien i Spanien! Ska bli så himla skönt och nu kanske jag har en chans att bli lite brun.

Sist jag va utomlands va för lite drygt ett år sen. Då va vi i Fuerteventura på Kanarieöarna, bland det härligaste i mitt liv. Ville aldrig åka därifrån, haha ;)



Fuerteventura 2011 <3


Några mysiga bilder på fina Vicky ♥

Har försökt hela dagen att ladda upp resten av bilderna, men de vill verkligen inte. Så nu får ni de här så länge så får ni resten senare!

Foto: Sofie

.....

Jag saknar Katherine

Jag saknar Jenna och Alarick


Jag tycker finale i säsong 3 kunde inte slutat värre...
 

JAG VILL ATT VAMPIRE DIARIES SKA BÖRJA IGEN


KAN INTE FÅ NOG AV HENNE

Foto: Alex



See ya!

Snart rullar transporten!


Dagens hoppträning

Idag va det hoppträning (haha soooom vanligt..) och man fick välja mellan att hoppa vanligt eller hoppa terräng. Jag valde att hoppa vanligt. Vi hade som önskemål att göra det vi gjorde på föra avslutningen och det gjorde vi! Lite höjdhoppning på en kombination först och sen hoppa bana BARBACKA!

I kombinationen hoppade han superfint! Vi hoppade 116 och han hoppade mig rätt mycket ur sadeln, haha. Jäkla grym häst!

Slängde sen av sadeln och hoppade en kort bana barbacka! Haha, höll på att skumpa av varje gång jag travade, så jag travade inte så mycket. Galopperade istället ;) Han ganska pigg när man hoppar och nu hade jag ju ingen martingal samtidigt som jag höll i mig för kung och fosterland, så det va lite svårt att bromsa ibland haha. Så fort jag såg nån distans så tog jag tag i manen och hoppades på att inte dö, men jag överlevde haha!


Innan hoppträningen red jag ut lite på Vicky med sällskap av Sofie! Mycket trevligt ;)
Vi skrittar fortfarande väldigt mycket men hon har börjat få trava lite nu. Sofie fotade lite mysbilder så dom kommer upp i ett annat inlägg :)



smakprov!


3 saker jag stör mig enormt på

Jag har alltid varit den personen som lätt stör mig på allt och alla. Även om det är några av mina närmaste vänner som gör något som irreterar mig kan jag bli helt pist off. Även om jag vill inte vill det. 
Saker som jag mest stör mig på är..

1: När folk smaskar, ett bra bordsskick är ett tyst bordsskick. Jag kan bli hur irreterad som helst och verkligen koka om någon smaskar. Nej, usch.. Ni som smaskar lär er äta som normalt folk...
 
2: När folk går långsamt! Jag tycker det är sjukt drygt när folk går segt. Om det är en äldre, ok. Om man har ont, ok. Om man smsar/kollar på kläder eller nått sånt, självklart! Men jag ser ingen aning att bara gå långsamt. Fast jag är för sig en sån som vill att allt ska gå snabbt och enkelt.

3. Folk som tuggar tuggummi när man pratar med dem. Usch, kan inte prata med någon som tuggar tuggummi. Om de tuggar med stängd mun så visst. Men jag vill INTE se alla gamla matrester som har fastnat  i tuggummit, jag vill INTE se allt saliv som åker ut när du trycker ihop tänderna, jag vill INTE höra, se eller vara i närheten av dig då.
Usch, tuggummi måste vara den hemskaste som finns...

Haha, låter säkert som någon dryg jävel som klagar på allt och alla, men usch ryser när jag bara tänker på allt jag skrev... haha!

Ronda varken smaskar,går långsamt eller tuggar tuggummi, vad skulle jag göra utan henne?
 

Hagbilder



Några bilder på mig och Monty i hagen som Josäfin fotat!


Amanda och Lisa


Jag vet att ni alla är sjukt avundsjuka på mig som har sjukt snygga vänner

Cadiz



Arletta



Bilder tillhör mig och får inte kopieras.

Smakprov

Lisa och Amanda svängde förbi tidigare idag så jag tvingade ut de till en lekpark för att fota lite.
Smakprov


Min bild av Ronda

 
Ronda. En ponny med personlighet. En ponny som jag älskar utav hela mitt hjärta. Såhär ser jag henne.
 
När jag tänker på Ronda, då tänker jag mig henne som hon är när vi rider ut. Smått galen, överlycklig och helt amazing. Sen tänker jag henne också som en väldigt mjuk och känslig ponny. Även om hon absolut inte är så i vissa fall så är det min bild av henne.

Alla har olika bilder av folk och jag lovar att 90% av de som läser det här kommer bara, "Nää, det stämmer ju inte alla!". Men det är min bild av henne och det spelar ingen roll vad ni kommenterar i det här inlägget eller säger till mig.





Bra Sara

Åh så duktig jag är, laddade aldrig in filmerna från hoppningen i söndags och raderade de från kameran...

Nya blogg.se

Publicerade ett inlägg och så stod det såhär 'page not found' eller vad det nu brukar stå uppdaterade sidan och kom in på nya blogg.se
Jag först: AAAAAAAAAAAAAH PAAAAANIIIIIK!

Men det funkade ju faktist ganska bra, eller än så länge iaf!
Bästa hitills är att man kan ladda upp flera bilder samtidigt, alltså markera flera!
Edit: Åh ♥ Det är sån här schema grejsemojs så man ser när de tidsinställde publiceras ♥

DET BÄSTA MED ATT BLOGGA ÄR ATT JAG FÅR VISA UPP MIN FINA PONNY



Kom med förslag!

Tänkte sätta mig och göra massa inlägg till nästa vecka när jag är borta. Dock har jag inte så mycket idéer just nu, så jag tycker ni ska bomba med massa olika förslag, bilder, önskeinlägg, allt möjligt! :D

En bildbomb på snyggingen kommer sen!


Jag trodde seriöst jag skulle dö, men jag överlevde!

!














Som Josse sa, hon sprider sig som ett virus! 
Dessutom lärde jag mig att man inte ska rida bak och fram på en karaktehäst, speciellt inte på en hård väg!


Mötet med kändishästen Amigo!!!!!!!!



Call me maybe?


Fina vi ♥









'

NI HAR EN RIKTIGT VACKER BILDBOMB ATT VÄNTA PÅ


Josse har dåligt inflytande på oss..

Foto Alex



SOOOOMMARLOV

NU DRAR JAG TILL STALLET,


Fina vänner ♥

Snygga brudar på skolavslutningen idag!






Min brosa gick även ut nian idag, 10 MVG fick han och resten VG, inte okej...




Dressyr pic's









Vart ingen uteritt idag...

..istället var jag med i en grupp som hoppade terräng. Glad ponny=glad ryttare, sitter med ett leende på läpparna framför datorn!

old pic


Bilder från Säva-tävlingen!

Kom på att jag har några bilder från tävlingen på Säva som Sara har fotat!



Behöver jag ens säga att det regna och va sjukt dåligt underlag på framhoppningen..?





Alltså; Foto: Sara!


Veckans planering


Fiiiint vaaaa??!?!??!?!?!?


Skäms ju..




Forwood ♥

Jag vet att 99% av er kommer sucka och scrolla vidare. Men herregud vilken fin film, fick en stor klump i magen..


Sen måste jag bara skriva av mig hur frustrerad jag blir när jag ser fanfilmer om Klaus och Caroline. DET HÄNDE INGET MELLAN DE TVÅ OCH DET KOMMER ALDRIG HÄNDA. DET SKA VARA TYLER. INTE DEN DÄRA BRITTISKA ÄCKLET SOM PAJADE ALLT MELLAN STEFAN OCH ELENA OCH DET ÄR DEN JÄVLENS FEL ATT TYLER ÄR DÖD ELLER VAD HAN NU ÄR. fuck klaus


Quitters never win



Bra Sara..

Haha, vet ni vad jag har lyckats med?

Idag när jag kom hem för att ladda in bilderna från strömsholm så såg jag att det bara var 1 minneskort i stället för 2 minneskort i väskan. Så jag har lyckats tappa 1 minneskort, dessutom där de bra bildern var på...

Jaja, får väll överleva på ett, fast det är bara 2 gb, FML.

Dressyren var helt klart roligast att fota! Dock låg nästan alla dressyr pic's på andra minneskortet...


Dagens köp

Transportskydd 395:- ord: 695:-

Huva: 100:- ord: ca 250:-

Tretorn Falsterbo: 999:- ord: 4999:- Egentligen har jag inte nått större behov av nya stövlar men mina har hängt med i två år nu och börjar bli rätt slitna och när tretornen kostade så lite så kände jag mig tvungen att köpa ett par, haha..


Ronda idag

Vart ett sent hoppass på utebanan för Rondas del! Och ja.. det gick inte så bra... eller det gick väll inte superbajsadåligt men jag hade verkligen ingen känsla och det kändes som jag bara.. jag vet inte vad. Inte red iaf!

Har film iaf som kanske kommer upp här, beror på hur hemskt det ser ut..



Snodde bilden från Annas fb på Pam och Rådis.
Haha, gud så jag smälte när jag såg den här bilden! Så söta! Fick höra idag att de hade stått och betat brevid varandra hela dagen. Sen när jag skulle hämta Rådis från hagen vart hon jätte sur när hon fick lämna Pam!

Pam och Ronda stod i samma hage förut men sen blev Pam rejält sparkad och har stått i en annan hage. Men nu när Ronda inte går med de hon brukar gå med så får hon gå med Pam. Gladare hästar får man leta länge efter, så söta :') ♥


Mot strömsholm!

Eller snart iaf!
Min mamma och jag åker till strömsholm idag och tänkte shoppa lite åt Rådis.
Min mamma har också några gamla bekanta som vi ska åka och kolla på och jag tar självklart med mig kameran!

Inköpslista: Transportskydd
(hon har misshandlat de gammla så de är lite cp just nu)
Huva
Träns
(eller jag vill ha ett nytt träns iaf, för pengar som jag inte har alltså ;))



Sen ska Ronda hoppas lite eftersom det bara blev markarbete i fredags!

Över ett år sen, tiden går så sjukt snabbt..
See you laaater!


3 sanningar om mig Alexandra

1. Jag är lättskrämd och mörkrädd, vilket många av mina kompisar tycker är väldigt skojjigt.

2. Jag är väldigt kittlig, vilket de tycker är roligt de med.

3. Musik är typ de bästa jag vet. I höstas när jag inte mådde speciellt bra hjälpte de mig väldigt mycket. Särskilt den här låten:



bästa låten ever!♥


Markarbete

Igår så red vi markarbete i hoppspecialen. Det var första gången Ronda och jag hoppade utomhus och Rådis uppskattade det verkligen! Ronda var väldigt frammåt och lyssnade bra på hjälperna.
Jag tyckte ponnyn skötte sig super bra men jag tyckte jag kunde ha ridit mycket bättre.


Om ni undrar varför jag rider runt i min vinterjacka medan alla andra rider i T-shirt är det för att jag är galen. Haha, nej jag är sjukling men man kan ju inte motstå att rida ändå!


Dagens hoppträning

Dagens (eller egentligen gårdagens) hoppträning gick inte speciellt bra. Vi hade bara massa cavaletti och han hade iiiiiingen framåtbjudning alls och på det skulle vi göra öppna på långsidorna. Jag gav upp efter bara nåt varv och ja, då gick det ju inte bättre haha.
Jaja, fin men lite lat häst! Min ridning idag va ju inte direkt nåt att hurra för.



Bild ifrån idag, den enda jag vill lägga upp. Gillar att han ska vara böjd innåt men går och kollar utåt, BRA RIDET ALEXANDRA. inte.


Så sanna allihop

Såå mig..






Hahaha, orkar inte

den stora frågan är bara hur NÅGON har ORKAT gjort filmen!



Folkärna Ridsällskap

Den 19 juli drar vi upp till Dalarna med Roddan i bakluckan! Vi ska på meeting som folkärna arrengerar. Vi är där två dagar, första dagen hoppar vi en LC och en LC+5  och andra dagen en LC. Grymt taggad!

Blir första utetävlingen för i år dessutom! Sen har vi inte tävlat sen i slutet av april så det ska bli riktigt kul!

Någon mer som ska åka? :D :D


Bilder från 90 klassen!




Och sen den här bilden... Dör varje gång jag ser den, fina hästen! ♥




Pay and jump 6/6

Nollade båda klasserna idag! Han va jätteduktig.
Han kollade endel på vissa hinder så han la in ett till galoppsprång när han istället kunde ha hoppat av, men han hoppade och det va det som va huvudsaken!

Bilder från 80 klassen! Foto: Sara






Söt ponny :*


Me right now


Jag är trött, kall, det regnar ute, jag vill bara försvinna


2 random och lilla Nynna

2 random



4 bilder på Lisa och Nynna!





Underberga 6/6

Idag följde jag med Lisa och Alex till Underberga när de hoppade pay and jump. Både Lisa och Alex var felfria i sina klasser och gjorde riktigt snygga rundor!

Fick väldigt bra bilder faktist! Ska sätta mig och redigera bilderna (fast ni får vänta lite till på bilderna på Alex för de får hon lägga upp sen!) först innan jag lägger upp de här men medan får ni en väldigt vacker bild på L & A!


Ja. Det var en babypool med ankor i mitt på banan. Respekt.


Det gick bra för mig och Lisa idag! :D


Mina största tv-serie curshar

The Salvatore brothers, hur kan man inte älska dem?



Stiles i Teen wolf, åh han är så misslyckat underbar ♥


Alek i T9LOCK, dialekten ♥


jag saknar dig,








Pay and jump tomorrow

Imorn blir det pay & jump för mig och Monty! Vi hoppar 80 och 90 cm. Det ska bli spännande att se hur han är ute, för jag har hört att han kan vara tittig. Men det går nog bra ;)




Mot Märsta

Är på väg till Mustang för sadelutprovningen! Ponnyn har skött sig super bra i transporten hittills med bomull i öronen och på höger sida brett!


Pic's



Kunde inte ha fått en bättre första häst

Ponnyn har lärt mig grymt mycket














when i look back i see wonderful memories, now i wanna look forward and see a bright future












Jag kan inte fatta att jag har ridit den här underbara hästen i snart 2 år. Fått chansen att tävla och träna, och bäst av allt. Lära känna henne.
Den där ponnyn kommer alltid betyda mest för mig. Oavsett vart vi hamnar någonstans. Hon har lärt mig så himla mycket och hon har gett mig flera underbara minnen
Det är nått jag inte kan förklara som gör den här ponnyn så speciell. Hon har fått mig att gråta av lycka, fått mig att skratta, hon har fått mig att må bäst i världen. Hon har fått mig att slita, gråta, hon lärt mig kämpa.
Även om ingen kommer säga, "Åh, det paret som vann mot alla odds", "Åh, de finaste paret någonsin" så spelar det inte någon roll. För jag fått en bästa vän. En vän som får mig att må bra. En vän som inte bara hugger en i ryggen. En vän som man kan lite på.
Ibland när jag ser henne så känns det som någon trycker ihop mitt hjärta så det gör ont. Hon känns för fin var att vara sann. Vi kommer aldrig rida SM. Vi kommer aldrig rida FEI. Vi kommer aldrig vara perfekta. Men vad spelar det för roll? När jag har allt jag kan önska mig?




Planering och motivation

Prio nummer 1 för ett bra ridpass: Motivation, har du dålig inställning och ingen motivation på träningar så kommer det granterat inte gå bra. Det kommer bara sluta att du och hästen blir irreterade på varandra. Vilket ger en ännu mindre motivation till ridpasset. Då rider jag hellre ut den dagen och busar runt. För då blir jag mer motiverad än ett dåligt ridpass i ridhuset där jag och hästen blir bara irreterade på varandra.



Prio nummer 2 för ett bra ridpass: Planera ridpasset, bestäm innan du kommer till stallet vad du ska gör för nått. Lägg upp ridpasset innan du börjar rida. För då kommer ridpasset gå betydligt bättre. Även om det inte går bra varje ridpass så går det bättre om du har en plan.
Desto mer förberedd jag är också desto mer motiverad blir jag också.

Ibland när jag ska rida och jag kommer upp till ridhuset så har jag ingen aning om vad jag ska göra för nått. Och då slutar det ofta med att jag mest bara lullar runt och inte sätter några krav på Ronda.





Fina, fina hästen!


Kall och lerig i dag

Idag har jag vart funktionär på dagens tävling! Vart riktigt tävlingssugen men min ponny är ju dopad just nu.
Stod iaf på banan en klass och satt i dommartornet. Sen fotade jag lagklassen, eller ja.. Det spöregnade så det gick inte att fota ett skit och i ridhuset vart bilderna apdåliga. Men ibland upphörde regnet.




Sen lasttränade vi Ronda och hon var coolugn och superduktig. Körde en bit och jag trodde nästan hon hade dött eller nått för hon stod så still. Men precis när körde in till Säva så började hon sparka och leva runt.

Sen red jag ut tillsammans med mammis. Vi travade väldigt mycket. I början så var det huvudet rakt upp och hon sprang mest men sen tog hon jätte fint stöd på bettet och var super!



Två pics från tävlingen :)

Glömde jag att säga att det var lerigt?


Dagens tävling - resultat

Grym häst, grymma lagkamrater och en jäkligt bra dag!

Ld: Framridningen gick sådär, han va seg och gick inte fram för skänkeln speciellt bra. Blev liite bättre när vi börja hoppa men inte mycket. Men när vi väl kom in på banan tagga han till och blev riktigt fin! Nolla, kändes hur lätt som helst.

Lc (laget): Var lite mer framme för skänkeln den här gången men det va fortfarande sjukt segt. Men när vi hoppade fram kändes det bättre. Hoppade dock bara räcket eftersom det va så dåligt underlag till oxern. Där kom vi nära två gånger och men sen nästintill perfekt tredje gången!
På banan tände han till igen och va så sjukt jäkla fin! Nollade här med och eftersom två av tre andra i laget också nolla kom vi till omhoppning.
Omhoppningen gick också jättebra och fast det låg på 1m så kunde jag svänga litegrann. Sjukt kul!
Laget kom första utanför placering.




Foto: Anna Sylve


[This Song Saved My Life]




Random från Saras mobil


Lisa rider Ronda



Sockerkaka utan socker


SIMPLE PLAN ♥


Cissis och mitt fina val av placering på en tipsrundelapp





Så kan det gå om man sover i toffs...


Passkort där jag inte ser ut som en fet tjock ko som jag alltid har gjort tidigare...


Massa äckliga sniglar som försökte äta upp mig


Typ 25 grader och galningen har mössa på sig


Snabbt sätt att städa rummet på!





Filmen från hoppträningen!




Fina ponny!



Print screen från hoppträningen i fredags! Filmen kommer imorn under tävlingen. :)


Film på Monty från första hoppträningen!

Film från hoppträningen förra veckan! Första på Monty. Första rundan hade jag ingen martingal så han kasta endel med huvudet, men på andra rundan snodde vi Kristins och satte på och då gick det bättre! :D



TAGGAA TÄVLING IMORN DÅÅÅÅÅÅÅÅÅ!


HE SAID STOCKHOLM <3


2:20, "Stockholm, one of my favorites" ♥


Film från igår

Checka de 15 sista sekunderna!

Åh, blir så irreterad på mig själv... måste sluta flaxa så mycket med händerna och lära mig att rida bättre vägar...


Ricinolja- resultat

Efter 3 veckor (hade bara i oljan 4-5 gånger i två veckor).

Lite skillnad är det väll allt? Jag tyckte det funkade hyffsat bra med ricinoljan! Trodde den skulle vara svår att tvätta ur håret men det gick faktist riktigt bra. Det svåraste var nog att fördela oljan bra i hårbottnen.

Bara liiiite kvar!


Montyponty

Hoppträningen idag gick sjukt bra! Blev lite konstigt här och var men det va så sjukt kul. Är sjukt taggad till på söndag nu!

Film kommer nån gång när jag fått av Elin :)))



Red fram på ovalbanan och det gick först asbra men sen blev han plötsligt aspigg och gjorde en fin bockserie!


Glöm inte frågestunden!


Klicka på bilden för att komma till frågestunden!


Älskar ponnyn


Sjuk ponny. Hoppade inga höjder idag, vi tog det lite lungt och jag dör bokstavligen på ponnyn! Film på G.


Inget att skriva om

Har absolut inget att skriva om...
Idag är det iaf hoppträning får Rådis, första gången på en månad, ska bli sjukt kul! :D
Hon har bara gått över några bommar men hon har inte hoppat nått.

Dagen har vart riktigt soft. Först hade vi matte, sen bild i en halv timme, sen såg vi på musikal och sen så drog jag in till stan för att röntga mitt finger, Amanda följde också med!
Det var iaf någoting som jag inte kommer ihåg vad det heter (typ benflisa, nått på F iaf!) som hade gått av. Svullnaden och smärtan kunde sitta kvar i några månader. Om jag inte kunde börja fingret normalt på 3 veckor så skulle vi åka in igen. Så jag kommer alltså spendera min sommar med ett fettofinger.

Vackra tjejer i väntrummet!

Puss och kram Sean Banan!


6 månader


RSS 2.0