Last night as thirteen #härmarjossemedrubriken

Imorgon fyller jag fjåårtizzz. Haha nej men det ska väl bli kul. Hoppas jag får något roligt (hähä jag vet typ vad jag kommer få, men endå).

Idag klippte jag mig så nu har ju skiiitkort hår, men det blev väl bra endå tror jag. Haha.
Sen idag red Kristin (storochlitenhast.blogg.se) Dinnie, och tanken är att hon ska rida henne 1-2 dagar i veckan några veckor framöver då jag inte har så mycket ork och ligger efter i skolan. Asbra!

Så nu fick ni lite uppdatering, skriver väl något imorgon också tror jag!


Eftersom jag skriver från mobilen och är så snäll idag får ni en fin egopic! Kolla så kort håret är :( Menmen det behövdes..

//Alex

ute och skrittar!



//alex

There are no words

Yeah I swear this much is true, there ain't no word in this world that describes you.

Varför är ridsport så jäkla dyrt?

Detta vill Sara jättejättejätte gärna ha. Så om någon jättejättejätte snäll person ser det här och köper de åt mig så kommer jag älska den personen resten av mitt liv, lovar.
PS: Du får gärna köpa en brun sadel åt mig när du ändå är på gång!

Idag var det nära..

...att jag åkte i backen. Red på ängen med en övertaggad Ronda idag! Hon har vilat nästan hela veckan förutom i onsdags då Lisa red eftersom jag har legat halvdöd i sängen under veckan. Så det var lite extra krut i henne! Tror faktiskt det var första riktiga snögaloppen den här vintern för våran del också, det var på tiden! Jag förväntade mig att hon skulle ha massa energi så jag red på tränsbett. Haha, vilket nog var rätt tur för jag tror inte jag hade haft så mycket att säga till om om hacket hade varit på. Ronda studdsade, bockade, sparkade och hoppade sida till sida som aldrig förr haha. I traven gick det bara väldigt snabbt. Men i varje galoppfattning bjöd hon på ett litet glädjeskutt. Samma sak när man är på väg och sakta av, då sparkar hon bak ut i protest. Vid en fattning så drog hon igång några vackra bocksprång och jag hade ingen chans att behölla balansen. Det är liksom ingen fjuttig bockserie, utan mer två höga bockningar direkt efter varandra. Men hon stannade iaf snällt när jag låg på halsen, men nöd och näppe lyckades jag kravla mig upp iaf. Bus ponny!
 
Sen travade jag och galopperade lite på utebanan också där hon var så himla fin! I galoppen kunde jag länga ut tygeln och hon stannade fortfarande i formen och jag kunde samla och öka. Hon vart så rund och mjuk i både traven och galoppen. Gud vad kul det är att rida när man får den känslan, man vill ju aldrig sluta! Hon gjorde upp för bocksprången iaf ;)
 
Visst är det otroligt roligt att rida? Man inser verkligen inte det när man inte har ridit på ett tag.
På måndag är det återbesök igen och då håller jag alla tummar, tår och hårstrån jag har att hon fortfarande är frisk. Jag har haft en lite dålig känsla tidigare och jag hoppas verkligen att jag bara var lite nojjig. Så håll tummarna på måndag ♥
 
Hon är bra fin hon ♥

Läget här hos mig

Hejhej!
 
Som ni vet hade jag ju ont i magen i höstas och fick åka in till sjukhuset xx antal gånger. Men grejen är att det bara fortsätter. Nu är jag inte på sjukhuset lika ofta längre för det finns ingen andledning till att åka in. För det finns inte så mycket mer att göra, de hittar ingenting. Men ska göra en undersökning på tisdag då jag ska sövas och så ska de kolla något.
 
Men det börjar bli riktigt jobbigt, jag har tappat mycket av min ork, därför är det också jobbigt i skolan. Där jag trivs, många som tror det skolan som är problemet men det är inte. Men jag kan inte gå dit på morgonen utan får gå dit senare. Stallet har inte varit några problem nu på sistone då Dinnie haft en hovböld, men det känns helt underbart att få börja rida nu. Det brukar nästan alltid få mig att må bättre. Men vi har tänkt att hon ska få en väldigt lugn igångsättning och det är nog bra för oss båda.
 
Idag har jag mått mycket sämre än vad jag gjort på länge och jag hatar att må såhär. Jag känner mig så svag. Jag vill bara bli frisk.
 
 Vill bara förklara, när jag orkar slänger jag upp nåt inlägg här och där, men det blir nog inte så ofta. Att bara skriva det här inlägget har tagit hela dagen.
 
Tänkte kanske ha en frågestund snart, men vi får se.
 
 

Snabb uppdatering

Solen skiner och det ser riktigt härligt ute här i från mitt rum. Idag ska både Lene och Ronda ridas. Ronda har vilat i tre dagar så hon får en lugn uteritt i det härliga vädret. I onsdags var hon svullen i frambenen och sen har jag inte haft tid. Så jag är riktigt taggad på att rida! I morgon så jobbar jag halva dagen och sen har konfa halva så vi får se om jag hinner rida i mellan. Det får bli snabba puckar i mellan isf.
 

TVD spoliers

Höjdpunkter: Vi fick äntligen Rebekah tillbaka.              
                      När Mr McCreepy vart värsta starstruck när Rebekah och Kol torterade honom.
                      Att April nästan dog,
                      När Rebekah knäckte nacken på Elena. Kanske inte nödvändigt, men
                      underhållande!
                      När Stefan gick ifrån Elena, like a boss.
                      När Stefan sa att han hatade Damon. I'M NOT ALONE
                      Stefan och Rebekah teamar ♥

Icke bra saker: Jag vart verkligen äcklad varje gång jag såg Damon eller Elena.
                         Klaus äcklar mig också.
                         Stefan, breaking my heart..
                         Jag blir fortfarande äcklad när jag tänker på Damon eller Elena.



                     
I detta avsnitt insåg jag att jag fortfarande är team Stefan och kommer troligtvis alltid vara det.
Anledning 1: Om det hade vart ombytta roller mellan Stefan och Damon skulle Stefan göra det rätta, inte som äckel Damon.
Anledning 2: Det hade inte ens hamnat i den situationen, för Stefan skulle aldrig kysst Elena när Damon har precis räddat hans liv och medan Damon fortfarande räddar Elenas liv.
Anledning 3: För jag aldrig aldrig kommer kunna vara team Damon. Ian är grym. Men Damon.. ja han äcklar mig.
 
Sen förstår jag inte hur Elena kan var så jäkla självisk?!? Hon har krossat Stefans hjärta men vägrar låta Rebekah ta bort hans minnen av henne. Hon vill väll fortfarnade att Stefan ska ha känslor för henne och må dåligt över det. Roligt ex.
 
Jag hoppas innerligt på att det händer nått mellan Rebekah och Stefan. Och Elena blir avundsjuk och tar ut det på Damon och hennes förhållande. Så blir de båda olyckliga, mohahahahhahaha.
Sen har jag faktiskt saknat badass Stefan som var dryg mot Elena, hoppas hon får ett helvete
 
Sen har jag hört att Damon kommer dö snart. Dock kommer han antagligen tillbaka... Och snart kommer Elijah tillbaka, IHHHHH.
.
Och ja. Jag tar det här på fullaste allvar. LOTS OF HATE ON DAMON AND ELENA.

 
 
 

Terräng på Pepsi

 
Filmer från mitt ridläger där jag fick hoppa Pepsi halva veckan då Monty som jag red då blev halt.
 
Fiiiiiina ponny ♥
 

Nyklippt snygging


Vi är så gulliga ibland!

Myser med finaste pollen <3



//Alex

I solnedgången

Uteritt på Lennart


Höstbilder

Fick ett gäng fina bilder från Josse som hon fotade i höstas. Jag hade helt glömt bort bilderna men idag så dök det bara upp i huvudet. Bilderna var superfina, dock gjorde varken Ronda eller jag så bra ifrån oss på bild. Men på några bilder ser vi normala ut (Y)
 
Nyklippt skönhet där med döskalle på ruman! Snygg hon var där dessutom.. Hon har ju tappat lite muskler nu :/
 
Sugna på fler? :D

You're something to remember

Ny favoritbild. Foto: Josäfin Andersson

Ridit!

 Både igår och idag har jag ridit! Känns som det var jättelängesen jag gjorde de ( :( ), men nu så! Ska skritta i minst tre dagar till innan vi ska börja trava så smått. Är i alla fall jättetaggad, hehe.
 
 
Bild från igår.
 
Jag har även putsat alla hennes (hon har 3 st) träns som typ dammat ner sig på hyllan, imorn eller på lördag tar jag sadlarna!
 
 

Sara the hundviskare




Idrottsgalen

Nu alldeles strax är det ju Idrottsgalan. Jerringpriset hoppas jag att Zlatan (kungen) får! Jag har röstat på honom endel och hoppas verkligen han får de, jag tycker verkligen han är värd de speciellt efter sitt cykelsparkmål som han gjorde mot England. 
 
 
 
Har ni inte sett hans cykelsparksmål? Då borde ni verkligen göra de!
 
 
 

Longering på schemat

Med snyggaste schabraket dessutom!


Sommarminne

 
Hon hoppar 130 med lätthet. Utan att någon behövde tvinga på med spöt och sedan klänger sig hästen över inte så graciöst. Men Ronda kan hon. Hon skulle säkert kunna hoppa 140 okså med handen på hjärtat, men om prinsessan har bestämt sig så har hon bestämt sig, haha.
Bjuder också på en otroligt vacker bild på Ronda och polaren Snowy.
 
 

Bilder från photoshooten

 
 

Sista dagen..

...på detta underbara lov där jag har haft feber, legat och spytt och vart förkyld som
in i tjotahejti. Men lovet har haft några höjdpunkter också.
Jag fick rida på min underbara häst, spenderat nyårsafton med några galningar som gav 2012 ett bra avslut och har dessutom läst ut V.A serien igen, på ca sex dagar.
Sen får vi inte glömma alla fantastiska dejter med kudden min.

Jag är inte taggad på att gå upp imorgon ska jag säga. Sen att sitta i de där hemska stolarna och hänga med på lektionerna är inte heller någon jag ser fram emot.
Där emot så ska det faktiskt bli kul att dra sig ur mjukisarna och göra något åt att man ser ut som ett nyväckt troll. Sen får man ju inte glömma att man träffar alla vänner som man inte träffat på lovet. Även om de lär vara som zombies precis som jag, men vi kan vara hjärndöda tillsammans.

Några bilder från instagram som beskriver lite vad jag har haft för mig under lovet.
Red på pållen min och köpte även ett nytt träns för 800 kr, det sved.

Plågat mina vänner med min närvaro.

Startat en lägereld på nyårsafton.

Gått på bio med gödselhögen min. När alla började sätta på sig 3D glasögon så insåg vi att vi hade missat något, så jag fick leka bollkalle och springa och hämta ett par precis innan filmen började. Dock hade de lite tekniska fel så filmen vart försenad. Men vi slapp reklam och fick biobiljetter som ursäkt, sweet.

 
 

Photoshot

 
Elin fotade mig och Dinnie lite idag! Gillar den här bilden väldigt mycket. Kommer upp fler imorn :)
 

Pepsi och Sofie

Igår var vi ju som sagt och hälsade på Pepsi. Han verkade ha det superbra och Sofie, som hans ägare heter, var jättesnäll och trevlig. Elin och Kristin red och sen fick även jag rida lite. Åhh vad kul det var, gulliga Pepsi hihi.
 
Fotade väldigt mycket igår, och det kommer väl komma upp endel bilder men tänkte börja med några bilder jag fotade på Sofie och Pepsi. Så fina :D
 

Elin och Laura

Två bilder jag fotade igår på Elin och Laura!
 
 
 

Ny grimma

Vi stannade på Hööks i västerås påväg hem från köping. Då fick denna grimma hänga med hem. Har tänkt köpa den länge men nu äntligen är den min!
 
Tror inte jag berättat att Dinnie har en hovböld och står just nu. Men förhoppningsvis kan jag börja sätta igång henne snart. Men det är i alla fall därför jag inte uppdaterat bloggen så mycket på sistone, jag har inte haft något att skriva om.
 

Fina, fiina häst

 
Sitter här och gråter och jag önskar verkligen jag kunde göra något. Men ibland är världen för jävla orättvis.

Nu är vi här!

Hos fina gulliga Pepsi :')


//alex

Mot köping!

Med dom här galningarna, haha. Vi får se om jag överlever ;) Ni får se sen vad vi ska göra där!



Just nu sitter de och skriker/sjunger i framsättet haha.

//Alex

Random stuff

  • Varje gång Ronda och jag har vart dubbelnollade har vi blivigt placerade av vad jag kan minnas. Vi brukar bli antagligen placerade eller så blir vi uteslutna. Brukar sällan bli något mitt i mellan, haha..
 
  • Ronda är en ponny som är rolig att rida varje dag och är alltid rolig att hålla på med. En otrolig viktig grej tycker jag.

  • Som ni säkert vet har Ronda vart himlans orolig i transporten det senaste året. Nu står hon brett och har bomull i öronen. Hon är världens snällaste att lasta, har lastat henne själv vid ett tillfälle och så. Men när transporten rör sig är lite läskigt tycker hon. Hon står med bakbenen otroligt brett för att få balans och när det är lite väl skumpigt, och ibland när det inte ens är skumpigt, så sparkar hon i transporten. En livlig dam helt enkelt.
 
  • Ronda är världens bästa på att raca på uteritter. Det är bara släppa tygeln och trycka lite med skänlarna som signal och då flyger hon iväg. Sen när man vill bromsa så är det bara sätta sig tillbaka och dra lite lätt i ena tygeln några gången. Och då på hackamore, tygeltagen borde hon knappt känna. Och då saktar hon av snällt. Det är sällan jag har behövt tagit tag i tygeln och bromsat.Hackamore is tha shiiit!
 
  • Ronda är en otroligt kräsen dam. Betfor kan hon äta några gånger sen tröttnar hon på det och vill inte äta. Samma sak gäller godis. De 2 kilo morottgodis hon fick i julklapp dög inte åt Rådis. Knäppo ponny... gillar inte godis liksom?
 

Ovisad film

Snubblade över filmen från Lurbo för några dagar sen och insåg att jag aldrig lade upp den. Jag hade faktiskt inte ens laddat in den på datorn. Antar att jag inte var så sugen på det när Rådis var halt och så..

Inte en av våra vackrast och bästa rundor. Men men, vi kämpade på. Ett pet och en där vi utgick, det är väll inte så illa på en halt häst. Usch vad hemskt det låter, haha... Typ: "Jag hoppar runt och tävlar på min häst trots att den är halt. För jag vill tävla och vinna. Jag bryr mig inte om hur min häst mår, den får godis så den ska vara nöjd ändå." Okej, riktigt så var det ju inte.. Utgick ju faktiskt för jag förstod att det inte stämde riktigt med Rådis. Vi upptäckte ju trots allt hon var halt på tävlingen så nått gott gav tävlingen iaf? 
 
Tur att hon är bättre i benen nu och har fått en lång skön vila så hon är lagom rund om magen och taggad på att börja träna igen! Vi ska på återbesök i slutet av Januari och då håller vi alla tummar att Ronda är ren.
 
Hon hoppar ju jäkla bra iaf! På slutet tappar vi både lite fokus och det syns väldigt tydligt på filmen.
 

This is our year


Don't let me go

Ett gäng med ovisade bilder från Enköping den 2 september.
Fanns inga ord som kan beskriva hur det kändes. Ler när jag tänker tillbaka på det. Världens finaste Ronda ♥

Fille bildbomd del 3

Här är sista delen av Fille bilderna.
 

Fille bildbomd del 2

 
 
Är så himla glad att jag fick rida honom som jag faktiskt fick. Lärde mig så sjukt mycket på honom. bästa ♥
 
(kommer en del till, för jag hittade så himla många fina bilder som jag vill dela med mig av.)
 

RSS 2.0