GOTT NYTT ÅR!!!





// Alex

Moment

 

Sista dagen på året

Min dag började med att väckas alldeles för tidigt av väckarklockan. Det är bara att ta sig upp och sedan åka vidare till jobbet. Efter allt vart klart red jag ett pass på Rådan i ridhuset. Det är så dåligt underlag ute nu så jag har hållit mig inne några gånger i stället för ute, tyvärr. Det var så himla himla roligt att rida idag! Det är alltid så roligt att rida nu för tiden! Ronda var glad och pigg och tyckte det var riktigt roligt. Sån härlig känsla!


Fille bildbomd del 1

Massa blandade gamla bilder på mig och finaste Fille.
 
Kommer en del till sen.
 
 
Världens finaste ♥
 
 

50 mm

Tänkte jag kunde skriva vad jag tycker hittills om objektivet.
 
Än så länge har det fungerat mer än bra! Jag älskar de. Gör jag rätt med inställningarna blir bilderna hur bra som helst, skarpa och ljusa. Har mest fotat hästar med de än så länge, men ska fota porträtt nu under nyår, men kan bara tänka mig att det är underbart att fota porträtt med.
 
Kort och gott är jag jättenöjd med det!
 
Några bilder jag hunnit fota hittills som jag blivit nöjd med. Alla är oredigerade.
 
 
Har till och med fotat när pappa och brorsan spelade biljard (!).

Kusinerna

Ska ju som jag sa fira nyår med kusinerna så vi åker imorgon bitti. Ska bli sjuukt kul, vi har alltid så kul jag och kusinerna. Tänkte bjuda på några på bilder som vi fotade sist de var hos mig.
 
Kolla även in ÄÄÄLINS blogg HÄÄR
 
 

Min mobil gliiiittrar *.*

 
 
Ska snart gå till ridhuset där jag ska fota några från stallet. Sen åker jag med upp till Dinnie och pysslar om henne lite. Sen åker jag hem och packar för imorn går bilen mot mina kusiner där jag ska fira nyår. Ska bli jättekul!
 
 
Bild jag fotade på Sara för några dagar sen. Hoppas bilderna idag blir lika bra!
 

New in


Perfekta första ponnyn

Den senaste tiden har det vimmlat med tankar i mitt huvud. Tänker på tiden med Ronda, tiden vi har framför oss, försäljning osv. Och oavsett om Ronda säljs om ett år eller 5 år, om vi hoppar  LA nivå eller är kvar där vi är nu, så är Ronda den bästa tänkbara första ponnyn enligt mig. Helt sjukt vad roligt vi har haft och hur jäkla mycket jag har lärt mig. Första gången jag red Ronda var i Januari 2010. Det är snart tre år sedan. Utan Ronda tror jag inte att jag uppskattat ridning som jag gör idag och jag hade defenitivt inte lärt mig så mycket som jag har.

Ronda är en helt underbar ponny. Hon är så otroligt snäll. Även om de flesta inte hör snäll som första ordet när de tänker på Ronda. Men hon är otroligt snäll. Hon försöker sällan med något dumt. Hon är rolig att rida varje dag. Hon har sin lilla charm på alla möjliga sätt och vis. Jag vet inte hur mycket jag har suttit och skrattat uppe på hennes rygg. Hon är okomplicerad i all hantering, sko, duscha, lasta osv. På mälarkliniken sa de anställda även att det var sällan de hanterade så snälla hästar som Rådis. Hon har aldrig gjort illa mig, inte bitit mig en enda gång eller sparkat mig. Visst, hon kan försöka se farlig ut ibland men hon vill väl. Hon har ett gott hjärta. När jag ser henne så känns det som någon skrynklar ihop mitt hjärta. Hon är en sån otroligt otroligt vacker häst och sån klok häst. Jag skulle kunna sitta och tala gott om Ronda och berätta hur underbar hon är hur länge som helst.

Ronda kommer alltid vara den finaste ponnyn för mig. Det finns ingen som hon och det kommer aldrig finnas. Det finns bara en Ronda. Det finns ingen underbarare.
 
 
 
 


Långdag i stallet.

Spenderade nästan 12 timmar i stallet idag. Började jobba klockan 8, sen var det möte för personalen och sedan hade jag även insläppet. Funderade att skippa att rida eftersom vi var klara vid 6 tiden och det är ju inte den ljusaste tiden på året. Men när man har en sån fin ponny som står och väntar på en så går det ju inte att motstå! Så vi gav oss ut för att jogga lite på ovalbanan. Dock var det inte det mest optimala underlaget så vi gick in i ridhuset. Jag tycker verkligen det är dötråkigt att rida i ridhuset just nu haha. Vill rida ut och mysa i skogen, det bästa! Ronda var iaf fin trots helt ofokuserad ryttare. Travade lite men annars mest skritt.

Imorgon får jag iaf en ledig dag! Jag skulle egentligen ha insläppet men Katta och Nina var snälla och erbjöd sig att ta hand om det. Skönt skönt, det känns som jag inte har gjort något annat än att jobba och vart i stallet nu under lovet.!
En bild som Alex fotade igår!

I hold on to this moment you know



Bilder på mitt hjärta och jag. Fotade av Anna!

NYYY MOBIL

Äntligen. Tappade min mobil när jag red för några veckor sen och har nu ägnat några dagar att sitta och uppdatera blocket. Ville hitta en ny iPhone 4s där, då den är billigare då. Men det gick inte så bra, så idag åkte vi in till stan, åkte runt till tusen olika affärer tills vi hittade rätt telefon till bra pris! Det blev en Samsung galaxy s2 och jag är väldigt nöjd hittills. Imorn blir det stan med Andrea för att köpa nåt fint skal (eller bara ett skal). Blir kul att träffa Andrea!
 

You're dressed to kill


Ute och fotar i regnet


Finaste Fille

Satt och kollade på gamla bilder på mig och Fille. Det får mig alltid att känna mig glad. Han är så fin! Tänkte jag skulle lägga upp en bildbomd med bilder på oss sen. Men det kommer nån annan dag.
 
Hittade den här urfina bilden som Sara fotat. Det var sista gången vi hoppade terräng tillsammans och om jag inte minns fel så var det nån av de sista gångerna jag red honom också. fina fina ponny ♥
 
 

Mina julklappar

 
 
Hårtork, pyjamasbyxor, Justins bok "bara början", en kajal, en fin anteckingsbok (?) och en huva från mig själv! + lite pengar som inte kom med på bilden
 
 
Näst sista och sista delen i Vampire academy. Har hela serien nu, weeey.
 
 
Objektiv (<3<3<3) fast 50 mm
 
 
Kameraväska
 
+ morgonrock och headset i knallgrönt. Farmor och farfar betalar även mitt scapa schabrak jag köpte i globen, så fick de som i julklapp av dom. Och ett bedsett med Justin Bieber på av bror.
 
Tror inte jag glömt nåt, är i alla fall väldigt nöjd och glad över vad jag fick :)
 

Cadiz

 
Oredigerade bilder
 
Fotade Kristin och Cadiz idag då jag ville testa objektivet lite mer, här är resultatet! Jag är för en gång skull väldigt nöjd :)
 

Ronda planering

Onsdag: Skritt
Torsdag: Skritt + trav
Fredag: Skritt + trav
Lördag Skritt + galopp
Söndag: Skritt + galopp
 

Bara enkla korta ridpass utomhus. Jag hade tänkt skritta längre och låtit igångsättning gått lite långsammare. Dock visade Rådis idag att hon absolut inte ville ta det långsamt! Vi skrittade ju för första gången idag och det var lite såhär: Hon var pigg och superglad i början med så fort på vägen hem började hon få lite ryck och ville bara galoppera på stället och i sidleds! Gud vad jag garvade, hon blir så överexalterad så hon inte vet vart hon ska ta vägen. Det går ju inte att göra något heller förutom att försöka böja henne, flytta för skänkeln och sånt för att få henne att tänka på annat. Så fort man tar i tygeln så början hon studdsa och om man lägger på skänkeln flyger hon frammåt.
 
Det märks att hon saknar att jobba och busa. Jag är så himla taggad på att sätta igång henne nu! Hon har stått i över 7 veckor så det var ett bra tag vi tränade.
 
 
En två års gammal bild som jag tyckte passade bra till inlägget!

Sessan min❤

På fina


En julklapp

Den julklapp jag bev gladast över var ett fast 50 mm objektiv. Är än så länge jättenöjd, fotade bilderna på Dinnie i tomteluva med de. Ska nu fota Kristin om en liten stund!
 
 
En helt oredigerad bild fotad med de!
 
 

Årets finaste tomte ♥

 
 

GOD JUL!

 
Granen hos pappa, liten och gullig!
 
Hoppas ni får fina presenter! Det får jag i alla fall :D

Sjukling

Bakom datorn sitter nu halvdöda Sara som snorar och hostar som jag inte vet vad medan alla andra badar i julglädje. Det blev varken jobb eller rida ponny idag för sjuka Sara. Tur att Sara fick en ny kompis som hon kan umgås med i sängen. Sara ser mycket fram emot allt gott julgodis som kommer stå på bordet senare som inte Sara kan äta för hon är sjuk.

Nu ska Sara gå och snyta sig för 1221797 gången och sen umgås lite mer med sin kompis.
Kompis ♥

God jul!

God Jul sömntutor! Just nu är jag på jobbet medan ni antagligen ligger i sängen eller käkar julgröt med familjen. Orättvist va? Men det kommer kännas jävligt skönt när pengarna sitter på kontot! Efter jobbet ska Rådis skrittas och sen åker jag vidare och firar julen med familj + kusinerna. Mys mys!
 
Hyffsat julig bild från stallet.

Såhär kommer mitt hus se ut nästa år.

 

Något annorlunda i Saras spellista.

 
 
 
The more I look around, the more I realize you're all I'm looking for.
Nobody's perfect, but you are, to me
 
 

DM 2011

Distriktmästerskap för ridskoleekipage 2011.


Promenix

Rådis fick komma ut på en promenad i en timme idag. Haha, jag vart lite svettig! Inte lätt att hänga med den ponnyn när hon får gå i sitt tempo! Hon uppskattar verkligen att få komma ut nu när hon inte rids.

Nedräkningar

5 dagar kvar till julafton
5 dagar kvar till Ronda ska sättas igång
21 dagar kvar till Pretty Little Liars aka världens bästa tv-serie


Är nog mest taggad  på att rida fina Ronda. Bästa julklappen liksom ♥
Ja duu, den där bilden var inte ifrån igår.

Topp 5

Favorit band
1. All Time Low
2. You Me At Six
3. Simple Plan
4. Sum 41
5. Mayday Parade
6. We The Kings
 

 Finaste Låtarna
1.  Therpy - All Time Low
2. Perfect - Simple Plan
3. Pieces - Sum 41
4. This Is The First Thing - You Me At Six
5 The Memory - Mayday Parade
 

Bästa Låtarna
1. Lost In Stereo- All Time Low
2. Dear Maria, Count Me In - All Time Low
3. Still Waiting - Sum 41
4. Loverboy - You Me At Six
5. Simple Plan - Loser of The Year
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Erika och Cassini

 
Det var typ snöstorm, men blev endå hyffsat nöjd med bilderna :)

Goda nyheter

Ronda är frisk och behandlades för sista gången idag. Hon ska sättas i gång nästa vecka och om 6 veckor ska vi tillbaka på återbesök.


Snabbstopp

Ett snabbstopp hemma mellan skolan och stallet. När som helst åker vi ut till stallet och drar till mälarkliniken.
 
En till bild på mamma och Rådan.

Ett asbra ridpass

Gjorde jag och Dinnie idag! Tanken var att Erika skulle hjälpa mig, men då krånglade min mage så kom inte iväg till stallet i tid. Men åkte dit senare och red till ridhuset, trodde inte att det skulle gå bra -men det gjorde de!
 
Hon va lugn och fin, lyssnade bra och jag red bra också. Jag har lätt att bli frustrerad om hon bara springer iväg och då blir allt pannkaka. Men idag höll jag mig lugn och då blev hon också lugn. Kändes jättekul och bra! Hon blev lite springig då och då, men det kändes som jag kunde lösa de och det var väldigt skönt, för det har jag haft (och har iofs fortfarande) vääldigt svårt med.
 
 

Några saker ni kanske inte visste om mig

-Jag är extremt spruträdd! Jag får verkligen panik.
 
-Mina stora kändiscrushar nu är Ian Somerhalder, Zlatan och Anton Lundqvist.
 
-Jag är väldigt smärtkänslig. Tycker t.ex. att ett litet sår kan göra jätteont osv.
 
-Jag har Zlatan som förebild höhöh.
 
 
 

Ett inlägg som har legat alldeles för länge som utkast.

Varje gång jag knäcker ett ägg så är jag livrädd och tror att en kyckling ligger i ägget.

Efter Anna har skrämt upp mig med historier om att transportgolvet gått sönder med häst innuti måste jag, varje gång Ronda åker transport, hoppa i transporten innan.

Jag tål inte när bloggare skriver "nomnomnom!!", får rysningar i hela kroppen...

Jag är knäckoman. Det vill säga att jag knäcker fingrarna var och varannan sekund.

Jag ligger på gränsen mellan B och A i idrott. IDROTT LIKSOM!! Jag har varken bollsinne, kan inte endast åka rakt fram och svänga på skridskor och får typ panik under vatten. Sen skiter jag på mig varje gång jag ser en klättervägg.. Måste vara för mig gryma uppsats om hälsa som jag fick ett A på, woop woop.

Varje gång någon annan rider Ronda blir jag verkligen jättejätte avundsjuk. Jätte löjligt, haha..

Mamma Bjerkliden och Rådan i sommras. Det som gör mig ännu mer avundsjuk är att min mamma rider Rådan så jäkla bra. Fuskigt ju :(( Men eftersom hon rider Ronda så bra får hon rida ändå. Jag är så snäll som låter henne rida på hennes häst!
 

Dog lite

 
Zlatan <333

Vill tillbaka där vi lämnade det

Är så himla himla sugen på att träna. Sista hoppträningen som var för ca 6 ½ vecka sen var så underbar, kommer fortfarande ihåg känslan! Ärligt talat så red jag som en gorilla då. Men Ronda hade så kul och det var full gas genom hela banan och hon hoppade sådär überbra som hon hade gjort den senaste tiden.
Sen hade jag även tränat dressyr för Lollo och efter det var jag jättetaggad att utvecklas mer i dressyren med Lollos hjälp. Det var ju rätt konstigt nu när hon vart halt, det märktes ju inte eftersom hon har aldrig gått bättre. Vart pigg, jätte arbetsvillig och hoppat dunderbra. Man borde ju tycka det skulle vart tvärtom?
 Jag håller alla tummar jag har att i vår kommer jag ha en frisk häst som är lika fin (eller finare!) som hon var innan hältan. Har spanat in massa övningar + träningsupplägg och jag tror jag kan ha hittat ett upplägg som passar mig och Rådis 100%.
 
Jaja, vi lär antagligen inte var back on track förräns i slutet av Februari, som det ser ut (hoppas) nu, och då med en lugn igångsättning för Rådis skull. Det känns ganska långt bort just nu. Men om man jämför med de hästägare som råkar ut för senskador m.m, då ska jag inte säga så mycket.

 
Jag menar kollar vad cool hon var på tävlingsbanan! Man ser verkligen hur hon söker hindrena och hoppas så fint fint. Bästa känslan någonsin! Tar på mig stoppet i början, jag höll ut mitt spö mot rumpan det var därför hon sparkade.

Filmen får beskriva dagens ridpass på en galet pigg Dinnie


TheTypical Sara

 
Hahha, man kan ju helt ärligt sitta i timmar och kolla på såna hära!

 
Vet inte riktigt vad jag ska säga. Världens bästa. För evigt.
 
 
 
 

Ridbilder

Hon var gaaalet pigg när jag red i söndags, vilket syns på bilderna haha!
 
 
 

Film från hoppträningen på Mandy

 
Det var några som ville se film från när jag hoppade Mandy, så här har ni! :D Bjuder på¨ett gott skratt i slutet!
Döm oss inte alltför hårt, haha ;)
 
 
 

Behind the scenes

Ronda är ju en kräsen dam och tänker inte se söt ut framför kameran om hon inte får godis.

Ronda ville också hjälpa till att göra bilderna mer "vintrigare" genom att dra en gren så det kom massa snö över både mig och Ronda.

Rådis blir irreterad att matte har lägger ner mer uppmärksamhet på mobilen än på lilla prinsessan.


Klar med allt skolarbete (typ)

Nu är alla uppsatser klara och alla läxor gjorde. Så himla härligt!
Eller typ allt är gjort, har fortfarande en NO uppsats kvar och typ matteprov. Har en liten bit kvar av franskaprovet också, haha. Vi ska egentligen ha provet imorgon men då är jag ledig (ska till mälarkliniken) så jag fick göra provet idag men har fortfarande hörförståelse kvar. Så typ klar med allt! No uppsatsen är jag snart klar med, matteprovet är bara repition och franskan kan jag inte förbereda mig till så har knappt något kvar att göra.
 

Var en snabbis i stallet och pussade lite på Rådan. Skruvade även ut broddarna i bak eftersom hon ska åka transport imorgon och brukar vara lite orolig. Och vi vill inte ha några onödiga broddtramp ju ;)

Ni måste älska att läsa om min spännande vardag. För att göra inlägget lite mer intressantare får ni en bild på skönheten min.
Nämnde vi att det var dimmigt på förmiddagen när vi fotade Rådis?

 


 
 

Dådis <3


Den finaste jag vet

*smääälter* :')
 
Foto: Sara
 
 

Finisen ♥

Foto: Sara
 

Veredus Olympic

Tidigare i veckan köpte jag ett par svarta veredus benskydd av Elin. Hur nöjd som helst, de kommer se super ut på Rådis. Så nu får vi hoppas att hon är frisk så jag kan börja använda dem, haha :)

Perfektion i mina ögon

Foto: Alex
 

Smakprov

Nu har vi fotat både Ronda och Dinnie men ska nu fota Ronda igen för att få lite bättre bilder på henne!



Snöbilder ska fotas idag!

Nu ska jag snart träffa Sara, jag ska först fota Rådis sen ska hon hänga med till Dinnie. Så sen kommer det förmodligen upp fina snöbilder här! :D
 
 
En bild jag fotade från våran tomt igår, när jag gick ner till säva.
 

Cadiz

 
Kristins überfina häst!

Äntligen!

Förlåt för att jag inte skrivit på typ en evighet, men har verkligen inte haft nåt att skriva om. Fortsätter att vara hemma och ha ont. MEN, idag var jag på sjukhuset igen och då fick jag en ny medicin som verkar funka, halleluhja!
 
Hopptränade idag för första gången på ett tag, hoppade Mandy från ridskolan eftersom Dinnie vilat hela veckan. Det var... annorlunda, haha. Har ju ridit henne förut men det var ett bra tag sen! Men det gick väl hyffsat. Låg ner i kurvorna och så. Kommer kanske, kanske liten film sen. Beror på om jag vågar visa den haha ;)
 
 
 
Lite bilder från ett ridläger för några år sen! Som ni ser lutar hon typ neråt, hon är lite speciell! Men väldigt gullig på sitt sätt!

Carros och mina episka pizzor

I måndags skulle vi laga något med salami i. Carro och jag gjorde pizza. Godaste pizzan jag har ätit.
Vi råkade dockk riva ost så det räckte gott till en stor familjepizza.  Sen så råkade vi också äta upp hältfen av alla annans bitar. Oups

 
 

121206

Idag fick Rådis komma ut i boxen med sadeln på sig för första på snart 5 veckor! Red i ridhuset i ca 10-15 min kravlöst. Provade lite galoppfattningar och kollade om hon fortfarande var krånglig men hon skötte bra :)

Fick även rida Annas ponny Pam. Finns typ inte en enda likhet mellan Ronda och Pam ridmässit så det var verkligen en utmaning. Hon var riktigt rolig att rida, verkligen mycket power i den hästen! Hade lite svårt att styra när vi skulle skutta över ett litet hinder bara, haha.




För mycket?

Kikade in på chevals hemsida för att kolla lite på vinterns nyheter. Kärade direkt ner mig i en tröja av kära märket kingsland. Men när jag såg baksidan så ångrade jag mig, haha. Baksidan bestod av fem loggor. På nått sätt påminnde det mig om när man gick på lekis och satte klistermärken på dörren. Hur fult som helst.
 
Där emot så älskar jag den här tröjan från Schockemöhle. Kinsland, watch and learn.
 

Åby 2012

 
6 bilder ifrån Åby. Typ de enda bilderna jag fotade, hehe. Pinsamt Sara.
Tycker bilderna på Lisa och Rådis är jättesöta iaf. Nästan så jag vill klippa in mig i bilden.

Saknar faktiskt Åby lite, även om jag inte gillade självaste ridlägret så mycket så hade jag skitaroligt.
Att kolla på PLL och springa till konsum och köpa godis hela tiden var inte helt fel.
Lovar att jag fick baciller för livet typ. Kommer aldrig glömma när jag och Mika satt och åt nutella ,som hade stått framme typ hela ridlägret, med fingrarna. Dessutom hade minst fem styckna vart i den också. Snuuuuusk ju, haha.

 

FINALE

NU SKA JAG LÄGGA MIG OCH LÄSA. KÖPTE BOKEN IDAG. ÄR JÄTTENERVÖS OCH TAGGAD. HAHA, VILKEN NÖRD JAG ÄR. MEN DET ÄR JU FÖR FASIKEN SISTA HUSH HUSH BOKEN, OMG JAG KOMMER DÖ.

Kall stalldag.

Med dubbla långkalsonger, fleecebyxor + täckbyxor och två av mina tjockaste tröjor + två fetto jackor gav jag mig ut i stallet denna kalla måndag. Usch och fy på vintern asså!

Katta böjde Ronda och kollade henne idag. Perfekt med en veterinär i stallet! Rådis hade iaf svarat på behandlingen och var betydligt bättre. Hon var lite halt på ena fram så vi får se om hon behandlas igen nästa vecka eller hur det blir. Jag ska rida lätt en gång för att se hur hon känns och om hon fortfarande sparkar ovanligt mycket innan vi åker in till kliniken.  Vi får se om jag sitter kvar. Katta berättade nämligen att när de hade släppt ut hästarna i hagen med delen med gräs öppen hade Ronda var helt överlycklig. Hon hade varvat storhästarna på ytterspår flera gånger,  låg i kurvorna och hade brallat runt. Sötis ponny! Hon har stått i fyra veckor så hon har samlat på sig riktigt mycket energi nu. Tänk vad grymma vi kommer vara i vår! Tror hon mår bra av den här vilan.

Dådan i sitt  fina stalltäcke som jag fick av Elin igår. Tack så jättemycket! Täcket var jättefint och satt perfekt :D Fick även täcket som hänger på boxdörren!  Jättesnällt!

Mina inköp

 Kan börja med att säga att jag är sjukt nöjd, hittade det jag ville ha och fick med mig lite annat fint också. OCH JAG ÄR INTE FATTIG! HALLELUJA. haha!
 
- Ett marinblått dressyrschabrak från Charlies, 200 :-
 
 
*klick*
 
- DM benlindor, marinblåa 79:- (!!!)
 
 
- Silikonsnoddar, tråkigt men nödvändigt (och billigt!) 10:-
 
-Sist men störst och roligast! Scapa Sport schabrak 499:-
Åhh är helt kär, så himla fint. Dinnie kommer nog bli snygg i det i alla fall!
 
Fanns ingen matchande huva där, men tror jag köper en helfärgad blå från hööks. Tror det blir minst lika bra!
 
 

Globen

Har shoppat lite fina saker till Dinnie, så nu hoppas jag hon blir glad. Men det blir hon nog :D
Tänkte fota och visa vad jag köpt när jag kommer hem.

Josse and me ;)

//Alex

Kids in love

Klippte ihop en amatör film på mig och Råddan nyss. Lite blandade klipp från den här terminen + några klipp från i våras.

Vi har haft ett kämpigt år. Det har gått som en berg och dalbana kan man lungt säga. Jag har lärt mig så otroligt mycket under året. Slitit och kämpat när inget har gått som det ska. Gråtit av lycka när allt har fallit på plats. Många känslor och många minnen. Och ett nytt år tillsammans att se fram emot.

Klara & Dinnie


Cassini!

 
Idag hängde kameran med till stallet. Jag red inget utan Klara (Dinnies ägare) red och jag fotade, så det kommer lite bilder senare! :)
 

Live dressyr

Grymma Patrik ♥

Lussebak

Lussebak i hela huset!
Kan någon läsa vad det står 😉


Firar 1 år

Den 1 december 2011 gick Ronda igenom besiktningen och papprena skrevs på.
Har aldrig ångrat det en sekund. Hon är min drömponny ♥

RSS 2.0