Fall for you all over again

Foto: Amanda Sverberg
Foto: Amanda
 
 

She is the best part of me

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva eller säga. I över 2 år har det varit hon och jag, och fler år ska det bli.
Jag är så otroligt glad att jag har fått chansen att ha den här underbara ponnyn. Såna som hon finns det inte många av.

Bilder från Aros

Fotat har bäste Alexandra Neu gjort!

Film från tävlingen

 
Som sagt det går lite fort, men hon lyfter ju på hovarna endå ;)
 

Galen ponnyryttare jao

Ponnyn var ju grymmare än grymmast idag! Första hindret vart sådär då det var näst in till omöjligt att få en bra sväng till den kändes det som! Sen flöt resten på bra. Lite flack galopp men hon hoppade super fina språng. Haha, älskar mitt leende efter femte hindret. Kände attt det skulle gå super!
 
I omhoppningen - No words.
Hon hoppade så jäkla fint och löft upp tassarna d jag inte vet vad.  Mot näst sista hindret svängde hon och jag hann inte tänka så mycket förrän jag trodde jag skulle dö typ. Vilken ponny skulle hoppat i det där läget?! Jo, min. Helt sjukt. Helt sjukt vad fin hon är. Min stjärna ♥


Vann klassen, våran andra lokala vinst!
 
 
 
 

Resultatet från Säva, tyyyyyyp

Nolla Ld:n med en lagom taggad häst, haha! Blev lite konstigt på framhoppningen då det va väldigt litet och väldigt trångt men på banan flöt det på väldigt bra. Gick lite för fort och det va lite svårt att svänga, men vafan, jag har bara ridit henne i fyra veckor än så länge. Så jag är verkligen jäättenöjd, bästa ponnyn♥
 
Foto: Amanda!

Ibland räcker inte ord


Ponnyn är knoppad och klar

Är sjukt taggad inför imorn! Vi hoppar en LD och det är ju första klassen, så är väl funktionär sen :)
 
Tror det är några som fotar så vi hoppas på bilder imorn :D
 
 

Aros ryttarsällskap

Lc: Framhoppningen gick hyffsat bra. Några missar från min sida men annars okej. Sen inne på banan gick det lite trögt men på de sista hinderna i grunden så flöt det på lite bättre.
Omhoppningen passade inte Rådis och mig såbra idag då det var sträckor man kunde galoppera på och vi hade inte tempot idag. Men där man kunde svänga, där svängde vi, jäkligt mycket! Ronda är ju så härlig, hon bara klipper vägarna och svänger innan man själv hinner tänka!
Red på en snabb tid och slutade 2:a! :D
Känslan var inte den bästa men på filmen ser det bättre ut än vad det kändes.

Lb: Här gick framridningen helt åt rackabajs helvetet. Det vart lite stressigt då vi planerade tiden lite fel så jag hann inte rida fram så bra. Vi kom knappt över räcket när de var på 1m så jag valde att inte hoppa oxern.
Sen inne på banan var hon helt off. Fanns inget att hämta och allt vara bara väck. Och det går inte att tvinga över Ronda över en oxer på 1m när hon är så. Men vi kom över sen.
Uteslutna.
 
Men vi tar nya tag på nästa tävling! Om jag får försvara Ronda lite så tror jag hon fick i sig dåligt hö eller liknande som hade varit transporten. För efter starten ville hon varken ha kraft eller äpple. Och om Ronda säger nej till det så är det nått fel. Men sen när vi kom hem så gluffsade hon glatt i sig äpplena och bajsade som hon inte hade gjort innan.
Kan vara därför, kan vara av en annan anledning.
 
Haha, okej det där lät som en urusel bortförklarning. Men det spelar ingen roll att vi inte kom över första hindret förräns vi vart uteslutna, det skulle inte spela någon roll om vi rev varje hinder. För hon är min fina fina pålle ♥
 
 
Asså sista svängen i omhoppningen. Hon vänder verkligen på en 10 öring!!! Blir imponerad varje gång jag ser det!

Snart vinter

Usch, det blir bara kallare och kallare och mörkare om kvällarna. Men det är mysigt om hösten iaf! Köpte en jättemysig halsduk i veckan så jag går runt och myser i den och min skinnjacka. Sen så kan man ju börja använda mysiga tjocka tröjor nu. Sen så är det ju himla vackert på hösten!

Sen efter hösten kommer ju vintern sist jag kollade. Hoppas vi får mer snö i år än förra året, tror jag galopperade i snön typ 5 gånger? Det var liksom inte ens snö på julen!

I brist på idéer bjuder jag på några härliga vinter bilder och Alex har fotat!!

Några bilder!

Hittade några bilder jag inte visat innan som jag tänkte lägga upp. Det är duktiga Cissi som fotat dom!
Även om det inte riktigt blev som vi hade tänkt så tycker jag dom blev fina endå :)

Blir Aros ändå!

Det löste sig med bilen så kvart över 7 lastar vi på lördag!!  :D

Neeeeeew haaaaaairfääärg

Halvtaskig bild! "underhåret" är näst intill svart egentligen och det övre håret är lite mörkare röd. Super nöjd!

bra och dåliga nyheter

Ska vi börja med det bra? Vi gör så tycker jag!
 
Jag är superduper nöjd med mina startnummer i klassernaa på Aros. Startar som sist i båda klasserna, kan inte bli bättr liksom! Sen startar jag som trea i klassen på Säva på söndagen. Även om jag gillar att starta bland de sista så är jag glad över startnumret ändå. Jag ställer upp som funktionär i 2/3 klasser eftersom jag startar i en klass. Så jag slipper stressa så mycket efter om jag skulle få något fel i klassen :)
 
 
Sen till det dåliga, någon har antagligen backat in i min mammas bil. Det var dragkroken som tog smällen så vi får se om det blir någon debut i helgen... 
Hittade en fin bild på fina Rådis och Sabina från 2010 bland mina bildmappar.

Nervös här bakom datorn

Det slog till i skallen nyss och jag kom på att jag ska tävla i helgen. Inte vilken tävling som helst, jag ska ju debutera LB, alltså 1m!

Kan min lilla ponny verkligen hoppa det? Kan vi verkligen hoppa det?? Typ så känns det just nu.
Men vi har ju hoppat banor på 1m tidigare och Ronda är ju grymaste ponnyn. Så jag har inget att oroa mig för! 

När jag väl är på tävling känns det nog bättre. Brukar vara hyffsat lungt men vi får se om nerverna håller sig i styr. Förra tävlingen var jag väldigt nervös och sen var Ronda underbar på banan och det kom massa glädjetårar när jag red av banan. Vi ska försöka få samma känsla som då!

På pay and jumpen förra veckan var hon ju också dunderfin, super på hinder och tvekade inte en sekund!
 
 
Nu när jag skrev det här inlägget vart jag inte lika nervös längre och vart oootroligt taggad! Det får gå som det går. Det kommer ju vara regional tävling vilket innebär lite klurigare vägar och mer maxade hinder. Dessutom får man bara vägra 2 gånger. Men vi ska ju inte vägra nått, eller hur? ;)
Det får gå som det går. Jag är nöjd bara hon känns bra och känslan är som den brukar vara!
 
 
Btw, om någon vill hänga med och fota eller bara hjälpa till så säg gärna till! :D
 
 
 
 
 
 
 

woop woop!

 

oss på pricken

 
 

Ingen terrängträning

Pay and crossen vart inställd idag pga dåligt väder. Riktigt synd att det ska regna så mycket just idag. Jag var så himla taggad och Ronda älskar ju terräng.
Vi har ju bara hoppat terräng två gånger tidigare i år så hon skulle nog uppskatta extra mycket att få komma ut och galoppera fort som satan på banan!
Inget kan slå känslan på baståsen. Satt och log hela tiden. Vi var verkligen ett och allt var så härligt. Det roligaste jag någonsin har gjort  ♥

hej

Jag har verkligen inga idéer till bra inlägg just nu, jag är bara arg och jätteledsen över en grej som hände igår så det är nog endå ingen idé att jag skriver så mycket just nu.
 
Men kan ju berätta att jag hoppade pay and jump på Dinnie i onsdags och det gick super. Hade egentligen bara tänkt hoppa en runda men bestämde mig sen för att hoppa en till och jag tror det va väldigt bra att jag gjorde det faktiskt. Så sjuukt fin är hon! Sen måste jag bara tacka Erika för hjälpen då också, tack! ♥
 
Kan iaf säga att jag är superglad att jag har Dinnie och hon har redan blivit som min bästa vän.
 

Elin & Pepsi

 

Gammal favoritlåt

Det trodde ni väll inte?
 

rubrik

Gamla fina bilder på mitt hjärta
 

Planering: Ronda

Lördag 22/9: Terräng
Söndag: Uteritt
Måndag: Dressyr
Tisdag: Hoppning??
Onsdag: Vila
Torsdag: Uteritt
Fredag: Dressyr
Lördag: Tävling, Aros LC LB
Söndag: Tävling, Säfva LC
 

Sen får hon fyra dagars vila, sen resten av veckan ska jag bara rida ut. Ronda behöver vila då och då. Det är alltid efter vilorna hon går som bäst!
Fina Erika och Ronda!

 


Ute i solskenet

Lite proffsiga bilder tagna med mina high tecka mobilis idag.
 

Försökte spela in en videoblogg...

och såg fullkomligt ut som en unge hög på hash som bara babblade på.
Sen så knäppte jag några egopics. Kul kväll va?
 
 

Tänk inte bara på det negativa

Nu ska jag skriva nått som jag är bra på:
Jag är väldigt bra att se på saker possitivt. Om jag exempel stannar ut mig på en tävling är det inte så att jag blir jättesur på Ronda, inte vill prata med någon och är en riktig bittermaja. Såklart jag blir arg och besviken ibland. Men jag försöker alltid ändå hålla huvudet uppe och lee. För något gick ju bra? Ronda gick in i transporten, vi kom in på banan, vi kanske kom över första hindret, vi kanske hade en jättebra känsla på framhoppningen. Det brukar alltid finnas nått bra. Även om de negativa brukar överväga de possitiva.


På folkärna i somras var definitivit inte en av våra bästa tävlingar. Stannade ut oss på andra hindret i en klass och på femte i en klass. Men jag var fortfarande glad på hela meetingen, surade inte efter mina starter utan taggade om till nästa tävling och hejade glatt på mina vänner. I stället för att sitta i bilen eller tyst på läktaren som jag vet flera skulle göra.


Så på nästa tävling om det går dåligt eller efter en träning där inget funkade. Fokusera inte bara på de negativa, det finns säkert något possitivt du kan tänka på också.
 
 

part of me ♥

Ronda hoppade super på pay and jumpen idag!
 
90 cm: Hon kändes fin på framhoppningen. Vi fick dock ett stopp på oxer då det hade hunnit blivit mörkt och så tog jag alldeles för snäv sväng. Men annars super! Väl inne på banan svarade hon inte så bra frammåt, men hon var inte seg. Känslan var bra och vi nollade lätt som en plätt!
 
100 cm: Här var känslan ännu bättre! 1:an till 3:an var lite halvknackigt men sen kom vi igång. I en sväng var vi på väg att doppa bådas huvud i sanden eftersom Ronda snubblade. Jag kunde ridit på hindret ändå men jag valde att göra en volt i stället. Eftersom resultat inte räknas på pay and jump så ville jag hellre ha en bra känsla.
Så 4 fel pga en volt. Men annars felfri på hinder.
 

Pay and jump

Ikväll ska Ronda och jag hoppa pay and jump. 90 och 100 cm blir det. 
Min mamma är bortrest men jag ska försöka leta reda på någon som kan filma. Det brukar vara rätt tomt när det kommer upp mot 90 cm så jag tror det inte blir någon film idag.

helt perfekt typ

Det känns så himla bra med Ronda nu. I dressyr, i hoppningen och allmänt. Allt flyter på så himla perfekt och..
 
 
Försökte förklara hur rätt och bra allt känns. Men det går inte. Usch, trodde aldrig att det skulle bli såhär bra ♥Mer dressyrbilder

R.I.P Rolf

 
Fotade Amanda och Rolf igår eftermiddag och tog dom sista bilderna på honom.

Nu galopperar han på de gröna ängarna i trappalanda. r.i.p

 

Jaaaaaa..."Jag gör ett inlägg med en bild från VARJE mapp på Ronda! Guuud så smart jag är!!"
Sen när jag förstod att det skulle typ blir hundra bilder så sopade jag den idéen. Ni fick några bilder iaf!
 
 

Vill att det ska bli oktober

Snälla snälla snälla kan det bli oktober snart? Vampire Diaries, 90210, Gossip Girl, Pretty litte liars och sista hush hush boken - Finale kommer ut. *tjejskrik*
Världens bästa bokserie, skämtar inte. Jag sitter spikade på de här sidorna den här veckan!!
Åhhhhhhh, wake me up when September ends?
Sorry att jag tjatar om tv-serier och allt, but baby I was born this waaaaaay

 
 
 

Superbra tips juu!

Har du svårt att gå upp på morgonen? Eller är lite för långsam på vissa saker? Jag är  t.ex. jättelångsam när jag städar mitt rum och det slutar jämt med att jag hamnar framför datorn.
 
Men Sara Bjerkliden har svaret! 
Vi männsikor har en manick i kroppen som kallas urinblåsa. Om du dricker mycket blir den full och då måste det kissa! Och det är rätt jobbigt att vara kissnödig, speciellt om man är jätte kissnödig! Då brukar du skynda dig till toan, eller hur?
Som om du till exempel vaknar upp på morgonen och måste lätta på trycket. Så vill du ju inte somna om. Du vill ju liksom inte kissa på dig?!? Nej, du skyndar i stället till toan. Och taaaadaaaa! Du är uppe!!!
 
Som idag när jag städade rummet så behövde jag gå på toan så jag städade jätte snabbt! Det gick typ på 5 minuter när det vanligtvis tar minst 15 minuter för mig!

Kortfattat: Drick mycket mycket mycket vatten och så får du en raket i röven!!!


 

Tänker på er då och då

Jag tänker på er då och då. Saknar er otroligt mycket när jag såg gamla bilder. 
Även om vi inte var världens bästa vänner så var ni ändå min pluttisar. Mina fina pluttisar.

Vila i frid ♥

Designbyte

Jag och Alex har pratat länge om att byta design nu när Alex har Dinnie och så. Sen är det alltid kul med en fräsch ny design!
Som om ni har några förslag på färg, om den ska vara plottrig, stilren osv så skulle det vara jätteroligt! :)
 

HagbilderDör på sista :')
 

Dressyrbilder från i onsdagsFoto: Amanda S!

bästa

Åh underbara människa! ♥

åh♥

Den här bilden la Den svenska björnstammen på instagram igår kväll! Gissa vem som står där längst fram i vit dsb-tröja? ;)

SNART SÅ MINA VÄNNER

 

Idag har jag

Beklagat över hur min klass är så töntig, you can't guess why...
 
Vart duktig med läxorna!
 
Ridit utan träns, Josse will be proud!!
 
Galopperad på hacket barbacka med hellånga tyglar, lite väl snabbt också.. hehe
 
guuu så vacker min. Bild från i sommras
 
Nu ska jag sussa, puss puss!

hon är för bra för att vara sann

Min fina fina tjej.
Igår var det hoppträning. Louise kom tyvärr inte men vi hoppade själva. Hon sparkade mer än vanligt (hade ett par 'spetsiga' sporrar som jag fick låna av Andrea eftersom jag hade sönder mina med kula.) men annars hoppade hon super. Vi samlade även ihop lite stilpoäng då Ronda sparkade ner ett hinder i farten. Kung Fu häst!
 
Vi hoppade en bana i slutet på ca 100 cm och hon var så himla fin. Det kändes så lätt!
Självförtroendet på topp just nu. :D
 
 

den här killen gjorde min dag


HAHAHAHA JAG ORKAR INTE!!
 
 
 
 

Min tråkiga tisdag.


Hej. Idag ska Dinnie vila så jag har typ inget att göra, rooooligt.
Jag vill att Vampire diaries ska börja igen. Och pretty little liars.
Eller att det ska bli torsdag.
För då ska jag göra en rolig grej.
 
Nämligen det hääääääääääääääär!!
Dansa, skrika/sjunga och hoppa gärnet. Det kommer bli gryyyyyyymt, som vanligt då♥♥♥♥

trötter.

Har känt mig tom på sista tiden. Inge VD, inge Teen Wolf, inge Gossip girl, inge PLL, inge 90210.
Har INGEN bra tv-serie att följa nu. 
Okej Awkward.
Snart börjar Glee igen iaf. Men ändå. 
Vad gör man när man inte har några tv-serier att följa?
Kommer hamna på psykhem snart. Om det inte hade varit för Rådis och mina vänner hade jag nog varit inlåst för länge sedan.
 
Såg den här filmen och ville typ bryta ihop. Jag behöver Vampire Diaries. Innan jag går under tack.

Idag firar vi 1 vecka ♥


 
 

film från hoppträningen


 Igår hoppade jag dinnie för första gången. Hon blev jätteglad och väääldigt taggad. Men det gick superbra och jag är jättenöjd :)
 
 

Grym gårdag!

Hade grymt kul igår! Var på grönan med några vänner! Vi såg Kapten Röd live, såg en kille spy och jag föll för grupptrycket och åkte extreme, den var ju faktist grymt rolig!
 
Sen gjorde Amanda och jag en deal. Om jag åkte uppskjutet (är höjdrädd så jag inte vet vad) så skulle Amanda gå spökhuset (Amanda må nog vara den fegaste på denna jord). Det slutade iaf med att jag satt där 80 meter över marken och hoppades på att överleva och Amanda gick spökhuset. Jag måste nog säga att jag var tuffast! Inte för det var så många tuffingar att jämföra med... haha.
 

Bra band!!

All time low

 fina, fiina ponny


foto: Ciiiissssiiiii!

Tog det väldigt lugnt idag, travade endast några varv på ängen. Har fler fina bilder att visa, kommer upp ett inlägg med fler imorn!

Allt har blivit så himla bra, fina ponny ♥

foto: Cissi!

Tomt i skallen

Noll bloggmotivation. Helt borta i skallen liksom. Aja, får väll försöka klämma fram några inlägg.
Har ni några förslag, något ni kanske vill läsa om?
 
 
 
 

Mer bilder från ängen del 2
kommer 1 eller 2 delar till senare :)

Dagens ridpass + film


 I början höll hon på att kasta med huvudet och sprang mest, men det va antagligen för att jag hade för korta tyglar för sen när jag längde ut dom lite grann så blev hon huuuur fin som helst! Hade ett mjuk och stadigt stöd framme i handen och hon lugnade ner sig.
 
Första gången jag red på kandar som sagt, lite krångligt i början men sen så fick vi till det!
 Bästa passet hittills, helt klart!
 
 
ganska dålig film då den är filmad med mobil, men man ser lite iaf! :D

Film från dressyrlektionen kommer!

Första dressyrlektionen för oss och första gången för mig på kandar, men det gick sjuuukt bra!

Debut
Here we gooooo
 
 

Proppar i mig lite mat!

Åkte till stan med Amanda idag. Lika mysigt som vanligt! Vi fikade och pratade om allt mellan himmel och jord. Jag köpte till och med kaffe (!!), gott var det ju inte kan jag säga.
 

Har vart hemma ca 20 minuter och om någon timme ska jag åka till stallet och hoppträna. Kuligt kuligt! I morgon blir det igenridning i dressyrspecialen och på torsdag får hon gå ut och lunka i skogen.

Vuxen poäng


Mer bilder del 1

Har egentligen inget att säga om ridpasset, försökte mig på att rida lite dressyr först, men det va ganska svårt då hon spände sig endel och sen blev väldigt taggad. Men endel fina bilder fick Sara i alla fall! :)
 Visst är hon fin?! :D

Smakprov

Det blev Sara som hängde med och fotade istället då Amanda blivit sjuk. (Krya på dig!!) Fick endel helmysiga bilder som kommer upp senare eller imorgon!
 

Tack så mycket

Både igår och idag har jag fått massa fina gratulationer för placeringen igår. Tack så hemskt mycket, ni förstår inte hur rörd och glad jag blir! Efter allt krångel, skadorna och allt annat som har satt käppar i hjulen så funkade allt igen. Och sen att mötas av massa fina kommentarer, det är en fantastik känsla. Tack ♥

Dagens ridpass


Red dressyr i ridhuset idag, hon va väldigt lugn redan från början så jag började med att ställa och böja i skritten i båda varven. Gick sen över i trav och gjorde samma sak där och travade runt lite. Sen la jag upp stigbyglarna och gick in på en volt där jag böjde ganska mycket och försökte hitta en lugn takt. Gjorde några övergångar mellan skritt och trav och tvärtom. Sen några tempoväxlingar i trav. Galopperade lite sen, gjorde lite tempoväxlingar där med och guuuud vad fin hon va i galoppen! Jättelugn och mjuk!
 
Det va vääldigt roligt att rida idag, sen att jag fick jätteont i magen så Klara fick fixa hästen efteråt är ju en annan sak.. ;) Åkte iaf tillbaka till stallet lite senare och pussade på henne och gav henne lite godis hehe!
 
Imorgon hänger Amanda med mig till stallet så då blir det bilder imorgon kväll :D
 

Enköping ridklubb 2/9

Tävlingen var flyttade inomhus då utebanan var en enda stor lerpöl. De hade precis lagt nytt underlag i stora ridhuset så tävlingsbanan var i det lilla ridhuset och framridning/framhoppning i det stora. TUNGT var det som satan. 
 
LD: Hoppade super på framhoppningen! Tog bara ett språng på räcket och oxern då det var så pass tungt att hon snubbla i svängarna. Sen var det lite vingligt på banan. Inte något jättebra flyt men hon var riktigt fin på hinder!
Nolla och en gulblå clear o round rosett!


LC: Här var hon lite loj och lyssnade inge bra på framridningen. Framhoppningen hade de harvat innan D-ponnyerna men det var fortfarande rätt tungt så jag hoppade bara fram några språng här också. Sen på banan sparkade hon framför startlinjen och jag tänkte att det aldrig skulle gå.
Men sen gick det som en dans! Kände efter femte hindret att allt släppte. All nervositet för att hon skulle stanna. 
Kom till omhoppning och det flöt på bra. Sen till näst sista hindret tog jag en rätt snäv och jag trodde hon skulle krypa nära. Men det gjort hon inte och jag hängde inte alls med och landade på halsen! Så jag tappade tygeln och red hipp som happt till sista hindret och hon lyfte snällt på tassarna!


Ögonen fylldes med tårar och sen när jag gick av banan så grät jag och skakade i hela kroppen. Haha, alla de andra förstod nog inte varför jag grät. 
Hon var så himla underbar den här tävlingen. Ställde upp i alla lägen och var som sig själv igen. 
Resultatet spelade ingen roll i det läget. Jag var så himla glad och ja, jag kan inte beskriva det. 

ÅHHHHHHHH

SÅ VACKERT ATT JAG DÖR
 ...

Vet inte riktigt vad jag ska säga. Underbara underbara fina fina ponny ❤


She's kind of perfect. She's kind of everything I'm not.


Fina ponny..


Hittade endel fina ovisade bilder på Monty ♥


Racka bajs

Dålig uppdatering från min sida. Jag vet. Kort sagt om veckan.
Ronda har gått super.
Jag har mått racka bajs dåligt.
Ronda har vart underbar.
Jag har racka bajs ont i revbenen. Racka bajs bajs ont just nu.
Ronda har fortsatt tagit mig med stormsteg.
Jag har frysit racka bajs mycket. Och vi får inte värme i skolan förrän om en månad..
Jag är fortfarande lika racka bajs mogen som vanligt!


 

Första ridpasset som fodervärd

Idag va jag hos Dinnie för första gången som fodervärd. Jag red ut med några i stallet och det gick superbra! Hon blir ganska stark när man galopperar men jag hade kontroll så gott som hela tiden i alla fall, haha ;)
 
 
 

Bilder


Redigerade några bilder på Pepsi från ridlägret som Sara fotat. Guuuuud vad bilderna blev bra då!
 Visst var bilderna fina?!
 

RSS 2.0