Dressyrbilder

Elin tog endel bilder när jag red lite dressyr i lördags. Hon var väldigt springig och pigg i början men efter ett tag blev hon jättetrevlig i munnen och slappnade av. Flyttade bakdelen och framdelen endel och gjorde någon skänkelvikning, men mitt mål var mest att bara få henne lugn och det tyckte jag att jag lyckades med!
 

Bästa Ronda

Den här terminen har Ronda vart.. wow. Hon har gått som en klocka på hoppträningarna, inga dumheter på uteritter, hon går rakt fram med öronen spikrakt frammåt. Och bäst av allt så känns det som vi bara blir bättre och bättre tillsammans. Man kanske inte får säga såhär men fyfan var grymma vi är nu.

Igår på hoppträningen så var jag stressad och i en helt annan värld. Ronda var så jäkla grym. Jag red som en kratta och ponnyn bara gasade på och körde sitt eget race. Och det gjorde hon jävligt bra. Handbromsen är helt släppt nu och hon bjuder mot hindrena, rättar sig, är snabbtänkt och klok. Och hon har kul. Det viktigaste.
Det känns så skönt att allt har släppt. Hatten av för min hopptränare Louise.

Är det inte lite sjukt hur fäst man kan bli till de där pållarna? De där med fyra ben, en svans och  ett huvud. De där djuren som inte ens pratar vårat egna språk.
Bästisarna ♥

Bloggtävling hos Carlssonpataket.blogg.se

 
 
Klicka på bilden för att komma till inlägget.
 
Bloggtävling på Saras blogg i sammarbete med http://avantiafritid.se/. Sjukt snyggt schabrak!
 

Myyyyyys

 
Vi skrittade ut i ungefär en timme och det var hur mysigt som helst! De här fina har Elin fotat.
 
som ni kanske märker har jag världens blogghumör just nu, haha.
 

Blingbling

Jag är riktig sugen på att blinga min hjälm igen. Förra året blingade jag och Lisa våra hjälmar, fast sen ramlade fler stenar av för oss båda så vi tog bort allt båda två.
Nu är jag sugen på att blinga hjälmen igen, fast denna gång i silver istället för guld. Vad tror ni?


vad jag gör nu!

nu är mina kusiner här och det första vi gjorde va att åka till Dinnie! // Alex

Roooosaaaa

 
Igår sa Dinnie till mig att hon ville ha en sån här...Så nu måste jag kanske köpa en sån.  Men tänk vad gullig hon skulle vara i den, hihihihi ♥
 
 

Film från pay and jumpen

Är ju som sagt väldigt nöjd, hon rusade inte alls som hon brukar kunna göra ibland. Även fast hon springer endel så är hon samtidigt så himla klok, vi kommer ju inte ofta fel på hinder och när vi gör det räddar hon det.
Fiina fiina ponny ♥
 
hihi var bara tvungen att ta den där låten när jag hittade den ♥
 
 
Tack Elin som filmade fast hon egentligen inte hann ♥
 
 
 

har precis hoppat pay and jump..

..och det gick suuuper! Dinnie var jättefin, ganska lugn och hoppade jättebra. Hoppade 80 och 90, felfri på hinder i båda, fick dock lägga en volt i 80 klassen innan sista hindret. Film kommer förhoppningsvis redan ikväll! // Alex

På väg hem med ponnyn där bak

Någon som kan gissa vad vi har gjort?

Btw, det snöar...


Dipdye igen!

 
Sara var här igår och fixade det här, supernöjd! hoppas det sitter den här gången
 

Strömsholm 2012

Satt mig och redigerade massa gamla bilder. Redigerade några bilder från strömsholm i år. Jag fick inte så jätte bra bilder där eftersom vädret inte var det bästa. Och de bilder som vart bra ligger på mitt andra minneskort som tyvärr vart kvar på strömsholm någonstans, lyckat ja.
 
Nästa år hittar ni mig med kameran brevid dressyrbanan. Jag tycker dressyr är roligast att fota faktist, nästan roligast att kolla på också när det är fina hästar!


Resultat Enköping

Idag packade vi in hästen och åkte till Enköping för att starta en klass. Vi hoppade LC och jag var riktigt på att starta LB men tillslut så struntade vi i det, det tar vi nästa gång!
 
På framridningen var Rådis super! Bästa framridningen jag har haft på en tävling.Får tacka Anna för det!
Sen på framhoppningen lyssnade hon inte lika bra men det kändes hyffsat ändå. Jag blir så stressad på framhopppningar och är i en helt annan värld så jag glömmer helt bort att rida. Tur att Ronda är så snäll och hoppar ändå.
Fick vänta ett bra tag innan jag fick komma in på banan så hon var lite off då och jag red inte framåt ordentligt. Vilket ledde till snygga karatesparkar och sen stopp på första hindret. Sen körde vi på ett nytt försök och resten gick galant! Jag tror nog att det är våran bästa runda på tävlingsbanan! Ronda taggade till själv och jag red faktist, henne språng ska man inte heller klaga på, jäklar vad hon kan hoppa!
 
 
Nu taggar vi till lurbo och KM sen är tävlingssäsongen slut för oss.
Med handen på hjärtat tycker jag Ronda hoppar mycket bättre nu än vad hon gjorde förut. Så himla roligt att hon visar vad hon går för! Under den tiden som jag har ridit henne, både på ridskolan och i min ägo så har hon aldrig hoppat såhär, världens finaste ♥
 

Tack för alla kommentarer

Tack till alla ni som kommenterar! Det blir mycket roligare och blogga!
Vi har två tjejer som jämt har lämnat en kommentar varje gång man tittar in här och det är Jennifer och Ida! Kika in deras blogg vettja!
Charmig bild!
 

Liten film

 
 
Hela filmen kommer när jag orkar fixa den ;)
 

Frågestund

Nu känns det som att fler läsare börjar 'rulla in' och eftersom motivationen inte är på topp så tänkte jag ha en liten frågestund. Ibland kommer det in massa fråger och ibland inga alls, haha. Så jag hoppas att ni har några frågor som ni kan skriva i kommentarsfältet. Jag tycker det är väldigt roligt att svara på frågor så det skulle vara kul om ni har några. Det blir ju lite svårt att svara på en frågestund om det inte finns några frågor att svara på haha ;)
 
Så, om ni har några frågor så är det bara ösa på!!

Så himla glad att jag får rida den här otroligt fina hästen ♥

 

Utveckling

När jag tänker efter så har Rådis och jag utvecklas väldigt mycket sen förra terminen. Vi litar mycket mer på varandra nu än vad vi gjorde då och vi har fått ett helt annat flyt och känsla. Riktigt kul att jämnföra och se skillnad!
 
Februari 2012
 
 September/Oktober 2012
 

I'm crying like a baby


tredje dagen i rad nurrå

Sitter på akuten igen, tredje gången på två dygn eller tredje dagen i rad hur man nu vill se det. Jag mår typ illa eftersom jag nu ska ta blodprov igen, har tagit ett varje dag och jag tycker verkligen inte om det. //Alex

Såld

Såld på låten, bandet, Alex. Gud så underbara <3
Kan inte bli så mycket bättre gott folk.

Dagens övning

Eftersom jag missade hoppträningen i tisdags så hoppade jag idag.
 
Började med att bygga fram hinder och sen så red jag fram. Mycket tempoväxlingar och hon var riktigt fin och frammåt i traven. I galoppen så kom hon igång efter lite ökningar och småvolter i kort kort samlad galopp. Sen började jag jag hoppa fram på två studds. I början så sprang hon faktist in i studdsen och lyssnade inte alls tillbaka. Ja, vi snackar fortfarande om Ronda. Inte ett dugg likt henne att dra så men alltid lika roligt när hon tycker nått är så kul!
Sen red jag lite snäva svängar på ett räcke på ca 70 cm. Riktigt fin var hon här med. Otroligt fin på hjälperna och sög verkligen tag i hindret.

Som avslutning lade jag ihop studdsen och räcket. Studds-3 galoppsprång-räcke.
Vågade till och med höja upp räcket till 115 cm och Ronda tvekade inte ens. Jag såg avståndet och kunde bara sitta där. Nu känns det riktigt bra till tävlingen på söndag!

Det här ridpasset kan jag leva länge på!!

Misslyckat (?) försök

Provade att redigera bilder med en annan coloring men hjälp av Josses tutorial på hennes blogg. Men eftersom jag har Gimp kunde jag inte kopiera rakt av utan fick prova mig fram lite.
Vet inte riktigt vad jag tycker om resultatet. Tyckte nog det bara såg mest konstigt ut. Men, men, det var ju trots allt första gången jag provade på det. Övning ger färdighet eller hur? Tror jag får testa mig mer fram då jag inte hittade rätt "läge" då "lager lägena" inte är desamma på ps och gimp.

De enda bilderna som jag har redigerat som vart någolunda skarpa när jag laddade upp de här på bloggen. Synd, tyckte det var förvånadsvärt skarpa och snygga på datorn.
 

akuten

Min mage fortsatte att göra ont så vid åtta nu ikväll bestämde vi att åka in till akuten. Är där nu, har blivit röntgad och dom har tagit blodprov, tror inte att det är något men skönt att kolla upp nu när jag faktiskt har haft så ont som jag haft. testar btw att blogga från mobilen, hoppas att det funkar, då kanske det kan bli lite bättre uppdatering på bloggen igen! //Alex

2 dagar kvar till VD

Nej, jag är inte alls besatt och har visst ett liv!! Eller..?

Idag tänkte jag rida på Rådis iaf! Det känns som det var hundra år sedan. Det ska verkligen bli super roligt! Jag tror vi kommer dra ut i skogen och ta det lite lungt. Om det blir för mörkt tänkte jag rida några varv på rundbanan. Lungt för min skull.

Min dag har väll inte varit så intressant. Dumpade mitt djursjukhus spelet och spelade i the sims i stället. Sen när jag tröttnade på det så la jag mig i sängen och läste/var halvt död. Sen har jag kollat på massa vänner avsnitt! Bästa asså ♥


Okej, nu har jag tråkat ut er tillräckligt. Ett tips om man har tråkigt är att söka "humor" på tumblr. Det gjorde jag och jag garvar typ ihjäl mig varje gång jag ser den här gifen som jag  hittade där! Obeskrivligt bra!!

Hopptränade igår

 
Igår hopptränade jag, det va första gången jag åkte iväg och tränade för någon annan tränare. Har ju bara hoppat på ridskolor tidigare. Men gud vad kul det va!
 
På framridningen kändes hon jättelugn och fin, särskilt i galoppen där hon var hur fin som helst! Kunde samla med bara sättet osv. Har nog aldrig galopperat så långsamt på henne förut, haha!
Började sen hoppa fram, hon fortsatte vara lugn och hoppade bra. Fick med sig en bom men hon va nog inte riktigt framme. Men efter det hoppade hon super! Särskilt när det blev lite högre. Hoppade fram på nån kort "bana" och sen på en kombination. Sen hopppade vi en bana på ungefär 10 språng. Banan låg på ungefär 90-1 meter och gud vad bra hon hoppade, helt sjukt. Fick verkligen världens känsla. Hon drog iväg en gång i mitten av banan, men det var bara att göra halt och sen rida på nästa hinder igen. Avlutade sen med att hoppa tre hinder  som en kort bana, även där hopppade hon jättebra.
 
Sen när jag kom fick jag världens jäkla magvärk/magknip, låg typ óch krampade och skrek. De -t var faktiskt väldigt nära att vi åkte till akuten.. Men det blev bättre. Men jag är hemma från skolan idag då jag fortfarande har ont i magen. Men jag hoppas det släpper snart.
 
Film kommer!

Sjukling

Sen i lördags har jag haft feber och mått riktigt pyton. Jag har haft mer feber än vad jag har trott då man ska plusa på 0,5 grader på termometern för att få fram korrekta teperaturen. På helgen struntade jag i febern och hade sleepover med USS och sen jobbade jag på Säva på söndagen. Vilket kanske inte var så smart. Sen slocknade jag vid 2 tiden på eftermiddagen och vaknade runt 8 tiden där på och kunde knappt ställa mig upp för huvudet gjorde så ont. Så jag har vart hemma och mått riktigt kasst de två senaste dagarna. Men, men. Får skylla mig själv för eftersom jag inte tog det lungt i helgen och gjorde febern värre.

Tänkte pallra mig till skolan imorrn ändå även om jag inte är helt frisk. Jag hatar verkligen att vara sjuk. Sovmorgon är det inge fel på där emot men sen resten av dagen? Dessutom har jag mått så dåligt att jag inte har kunnat rida på min stjärna. Det har snälla Elin gjort i stället!
Sen missar man skolan också. Även om det verkligen inte känns som det ibland så har jag faktist kul i skolan och nu när jag har vart sjuk har jag missat massa roligt. Till exempel när vi dissikerade i går.
 
Jag har fördrivit tiden med att läsa massor + spelat mitt djursjukhus i x-antal timmar haha. Nu när jag har gnällt på att jag är sjuk så lättar jag upp stämmningen för att visa en bild som jag har snott från Josses blogg som hon fotade i lördags. Jag slutar aldrig förvånas hur vacker Ronda är.



Rondas önskelista


Sen skulle säkert inte Ronda ha emot ett nytt Scapa schabrak!

Saturday

Två bilder som Josse knäppte på mig och Ronda i lördags.

Är Ronda klippt?

Fick en fråga om Ronda är klippt eller inte.
Och ja, Ronda är klippt men inte helklippt eftersom hon bara hade lång och inte tjockpäls. Nu slipper hon bli lika svettig och det är ju inte bra om häst går svettig ut i hagen på vintern. 
 
Har redigerat en bild som visar hur hon är klippt och även hennes snygga döskalle på rumpan. Rådis är ju alldeles för cool för ett hjärta!

kuuuung

 

Fler bilder

 
sötis ponny ♥
 
 
 

Hur jag redigerar min bilder i GIMP

Börja med att gå in på färger-kurvor
 
Ändra sedan hur ljus respektive mörk du vill ha bilden.

Gå sedan in på färger-ljusstyrka/kontrast

Höj kontrast värdet tills du är nöjd.

Före                                                                     Efter
Blir lite skillnad va? Sen om jag känner mig riktig ambitös så brukar jag göra bakrunden lite oskarpare och göra (nu i detta fall) Ronda skarpare.

Mitt bästa beslut någonsin



och jag har aldrig ångrat det en ända sekund

Hoppträning 9/10

Några klipp från hoppträningen i tisdags. Det var nog över 3 veckor sen vi hopptränade och så hade Ronda vilat i princip hela förra veckan. Så jag tyckte hon skötte sig utmärkt och allt flöt på bra!
Hon är brunstig men sparkade ändå inte så mycket så det får hon ett stort + för. Vet några hoppträningar när hon har vart brunstig och vi har mest stått med bakbenen uppe i skyn!
 
Det känns verkligen som allt har släppt. I dressyren, på uteritterna och i hoppningen. Vi har verkligen kommit nära varandra så mycket och byggt upp stort förtroende för varandra. Jag litar på Ronda till 100% och det märks att hon litar på mig också.

Okej, bort från gullgull snacket och tillbaka till hopträningen.
Vi hoppade först fram på studds och sen satte vi ihop det med en oxern. Sen hoppade vi igenom några linjer.
Ronnda och jag hoppade banan på 1m en gång. Eftersom banan flöt på så grymt bra och jag fick en jättebra känsla så nöjde vi oss med att hoppa den en gång.
 
 

Favoritbilderna från gårdagens fotografering

 
Foto: Cissiiii!

Vampire diaries, vad jag har längtat <3

Jag kan nästan inte ens tro det själv. Jag har gått upp 45 min tidigare än vad jag behöver. Men det är för att kolla på första VD avsnittet så det va nödvändigt endå. Men jag hoppas det är värt det nu då!!
 

UPPE MED TUPPEN

DET ÄR FUCKING VAMPIRE DIARIES TIME.
'
 
Uttrycker mina känslor i GIFAR
 

Sötare och sneare får man leta efter!

 
Såg på bilden att jag sitter helt snett, haha!

Sneak peak..

...från dagens fotografering med Cissi!
 
Dinnie va så himla underbar idag, vi red ut och jag behövde aldrig vara rädd att hon skulle sticka och det va hur skönt som helst! Glad va hon också, öronen spikrakt framåt hela tiden :D underbart!
 

Überbra bokblogg!!

Jag som är en riktigt bokmal figur har kärat ner mig i den här bloggen ordentligt. En blogg med tips, rececinor och har koll när alla bra böcker släpps ut! Riktigt bra smak har hon också. Läsvärd!
Läste nyss ut andra boken ur starcrossed serien. Inte lika bra som första boken med definitivt läsvärd! Längtar till uppföljaren!
 

Right now

 

Hoppträningen i fredags

Den gick väl bra, absolut inte dåligt men inte heller jättebra. Vi hoppade fram och sen hoppade vi en bana två gånger. Hon va lugnare än vad hon har varit innan på hoppträningarna, men fick endå bryta av till trav mellan hindrena. Så är väl helt okej nöjd med den träningen! Sara fotade så jag har några bilder att visa :D
 
haha, min tröja ser grön ut, men det är min blåa hv polo pike!
 
Woooups, så kan det gå ibland ;)
 
 
Visst är hon fin?! :D
 

Raggar Fjuarna

Haha, garvar jämt på mig när jag ser filmen. Hur grymma på en skala 1-10 liksom??
 

GANGZTA


Jag tänker, hon gör. Like magic

Uteritt på världens bästa idag. Hon har vilat de 4 senaste dagarna så hon tyckte det var extra kul att komma ut idag! Full fart rally gocart.
 
Imorrn åker jag bort över helgen så uppdateringen från min sida kommer vara off, inte för att de inte vart så bra uppdateringen de senaste dagarna.. haha.


Kärade ner mig i de här fina bilderna jag knäppte på Ronda på Folkärna.

Fina bästa vän

Massa känslor idag. Fina vän, styrkekramar. ♥
 
 

Av någon anledning tänker jag på dig när jag hör den här låten, haha...
Jag älskar dig ♥

Tävlingsbilder

 
Fiina, fina ponny ♥
 
Foto: Amanda S

Tror jag hittat min drömponny.. ♥

 
 

Vila

Nu får Rådis en vila på fyra dagar sedan ut i skogen 3 dagar. Hon har vart så jäkla duktig den senaste tiden så hon förtjänar en vila. Nästa tävling är den 21 oktober så då hoppas vi att hon har laddat upp med nya krafter! Då hoppar vi en regional LC på Enköping.
 
Jag ryser så duktigt hon har varit den här terminen! 3 tävlingar , 5 starter, 4 rosetter. Det är väll inte så illa?
Btw, lade ni märke till min über snygga nya outfit igår? Huva och schabrak från Scapa polo. Dunder snyggt!

RSS 2.0