Stockholm international horse show

Är avis på alla som ska till Stockholm i helgen. Hade gärnat varit där och sett showerna och gått på mässan. De bra biljetterna lär antagligen vara slut för längesedan och har ingen skjuts så jag kan inte gå på mässan heller.  I helgen ska jag iaf jobba och sen försöka skriva lite på två uppsatser. Vi får se hur det sist nämna går...


Ronda fick massa pussar och godis idag eftersom jag har varit dålig på att ta mig ut i stallet den här veckan. Mina föräldrar har vart borta och jag ville inte ta bussen nu när det är mörkt och kallt.
Det var snart sen 4 veckor sen jag red. Börjar få lite abstinens här, haha. Vi ska på återbesök nästa tisdag så då får vi håller tummarna att Ronda kan börja sättas igång då.
Prinsessan ♥

Jag och min tur

 
Idag vaknade jag upp med en förkylning, ingen liten heller. Gaah jag blir galen på det här. Gårdagen spenderades på sjukhuset  och ÄNTLIGEN händer det nåt. Imorgon blir jag inlagd över dagen, missar då Globen som jag skulle till med alla i stallet Dinnie står i och det känns mer än surt. MEN nu kanske jag kan bli bra...
 
Åker kanske till globen på söndag med Josse och då blir det bara shoppning, men det är ju egentligen mest det jag sett fram emot så, hehe ;) Men då är jag förhoppninsvis ganska frisk och kry!
 
Idag har jag varit borta från skolan i 2 veckor om ni ville veta. Det ville ni nog inte men nu fick ni det endå :D
 
puss och kram skumbanan!
 
 
saknar min fina ponny <3
 

Finaste bilderna nånsin ungefär

 Snodde dehär från Josses blogg, herregud vilka bilder säger jag bara!

My dream

 
Foto: Josse

just nu



// Alex

Det roligaste jag har gjort..

 
Spola fram till 1:20, då börjar det roliga!
Man fick verkligen en kick och det var bara att sitta och lee. Helt underbart var det.

Efter några hinder började Ronda dra och vart helt överlycklig. Ett hinder stod placerat i en uppförsbacke och direkt efter hindret skulle man svänga en skarp höger sväng för att svänga tillbaka till nästa hinder. Ronda som kom i fullfart upp ur backen med en Sara som bromsade för kung och fosterland hade ju lite svårt att svänga. Haha, Ronda galopperade rakt framåt i fullfart och det slutade med att jag fick (när jag fick stopp på henne) sakta av till skritt för att kunna vända till nästa hinder.

Det här är en av då få gångerna Ronda har vart svår att få stopp på. Har aldrig vart med om att hon har vart så lycklig! Har redan börjat spanat in fälttävlans träningar/tävlingar 2013.Vi får hålla tummarna att vi håller oss friska och på topp då!


mot stallet!

Har inte ridit på 1½ vecka nu, jag har bara varit i stallet två gånger under den tiden. Har inte orkat, eller så har jag varit på sjukhuset. Dinnie har vilat under den tiden, men idag jag ska jag rida! (Bara skritta, men endå!) Inte för att jag är så mycket bättre, men jag vill rida nu! Så nu ska jag börja sätta igång henne lite lugnt i veckan :D
 

.

Det är bara hon. Ingen annan. Någonsin.


 

Saknar att rida min lilla ponny

Snart är det tre veckor sen jag red Ronda. Usch, vi får hoppas hon är frisk vid nästa besök för jag börjar redan längta ihjäl mig till jag får rida. Jag har plågat mig lite idag dessutom genom att kolla på massa klipp när vi tävlar/tränar och så. Haha. Hon har också blivigt lite sur nu när hon har haft boxvila och nydligen fick gå ut i en liten ruta. Tur att hon är svag för godis! Min lilla prinsessa ♥



Jag har också suttit inne på hastnet och kollat på hästar. Har nog hittat min drömhäst. Suttit och kollat på försäljningsfilmen minst 10 gånger och det verkar vara en riktig "Sara häst". Önskar nästan att jag är 16 år och letade storhäst.

Stamgäst på sjukhuset

Jag var ju på sjukhuset för 3-4 veckor sen, det blev aldrig riktigt bra och förra veckan blev det sämre igen. Så var på sjukhuset i fredags igen, fick åka till akuten på söndag eftermiddag och var där igår igen. Nu gissar de på att det är magkatarr också, har något annat också och nu har antagligen fått magkatarr av de. Känns ju inte sådär jätteroligt direkt.
 
Ska vara hemma några dagar nu och förhoppningsvis blir det bra av magkatarrsmedicinen. Blir det inte det, då blir det sjukhuset/akuten igen!
 
Därför uppdateringen är låg från min sida, orkar inte blogga så mycket då endel dagar består av att bara ligga i sängen/soffan.
 
 
Zlatan har räddat mig med sin bok (har läst 2 gånger, ska snart börja om igen för 3 gången..) och roliga yt-klipp!
 
 
"it is only one Zlatan"
"you know Zlatan?"
 
Klockrent, hahahaha ♥
 

hej. hejdå.


Mer tv-serier (TVD spoilers)

Nu är Sara arg. Först vart Sara ledsen. Nu Sara arg.

Idag var ingen bra dag att shippa Stelena. Så jag hoppar av sheppet. Jag går inte över till Delena. Utan jag skiter i vad Elena den bitchen väljer att göra. Bara hon låter bli Stefan. För hon är inte värd honom.
Hon är inte värd Damon heller. Hoppas hon dör ensam.
 
Long live Stefan. Elena, burn in hell.
 
EDIT: Tur att jag har Forwood kvar. Även om senaste avsnittet var lite.. emotional. Om de bryter slutar jag seriöst kolla på VD. Fast så sa jag när Jenna dog... Och när Alaric dog..

Återhämtar sig

En behandlad och drogad Ronda


Min förebild, min hjälte, min kung ♥

 
Så himla grym ♥

Mitt fina arabkackel ♥

En värld utan dig skulle helt ärligt vara en jävligt kass värld.
 Vackra pluttponny ♥

Film från hoppträning

Klippte ihop en film från en hoppträning för tre veckor sen. I slutet så dog kameran och min mamma filmade med sin mobil. I början är det stående film men sen blir det åt rätt håll :)

Slarvig ryttare som glömde massa förhållningar men som Louise sa så är det bara smådetaljer jämnfört hur bra hon hoppar och är mot hindrena nu.
Banan i slutet ligger på ca 1-1.10 m.

Bilder del 3, prisutdelning


Dog lite där asså

Kolla bilden jag hittade på mammas telefon. Obeskrivligt söt <3


Suttit och spånat


Mitt blivande mobilskal till min blivande mobil, haha..
 

Uppdatering om Rådis

Alex sa åt mig att jag skulle blogga, vilket kanske vore bra eftersom det börjar samlas flera lager damm i min kategori. Så nu sitter jag här och skriver!

Så, till Råttan nu då. Katta kollade henne förra veckan (vet inte om jag har sagt det?) och vi fick fram hältan när hon böjdes. Halt på frambenen var hon. Mest på högerfram om jag miss rätt. Rimligt eftersom hon sparkade endast i höger varv och för någon vecka sen hade vi otroligt svårt att landa i höger galopp på en hoppträning.

Jag ska åka till stallet senare i kväll så ska Katta kolla henne igen innan Rådis får åka till mälarkliniken och behandlas på fredag.
Gammal bild
 

Bilder del 2, på banan


Bilder del 1, framridning

 

Snyggare ponny får man leta länge efter!

 
Foto: Josse!
Två smakprov på bilderna, resten får ni imorn! :)

KM Säfva Ridklubb

Hoppade bara KM-klassen, då det kändes bäst. Hon var väldigt taggad och "på" redan i stallet. Haha ganska dryg faktiskt, hon ville absolut inte stå stilla utan bara snurrade runt och höll på. Men när jag väl börja rida, skötte hon sig super! Var jättefin på framridningen. Red bara något varv på ovalbanan i trav och galopp.
På framhoppningen stannade hon första gången på räcket, men hon var nog inte riktigt framme och med på vad vi skulle göra så kom igen och då hoppade hon! Hoppade oxern en gång bara men hon hoppade så bra så det behövdes inget mer.
 
På banan, var hon en som en dröm!! Lagom på och jättefin. Jag var sista startande i min "klass" så jag behövde bara nolla för att vinna. Vad gör vi inte då? Jo dubbelnollar! Fiiiiiina ponny! Hon var med mig hela tiden och det var så himla kul att rida!
 
Enda dubbelnollan av alla (ink. storhästarna)! Är så grymt nöjd med bådas insats!
 
Bilder kommer imorgon :)
 

KLUBBMÄSTARE PÅ PONNY 2012

 
Bild + film kommer!
 

Hoppträning

Igår hopptränade jag som vanligt, bara det att det gick så jäkla bra. Stoppade en gång i början på en oxer för hon var inte tillräckligt framme, men sedan bara flöt det på och det var så himla härligt. Hon hoppade suuper den här gången (inte för att hon inte brukar de ;) ), flög över alla stora oxrar som ingenting och det kändes som om vi jobbade tillsammans på ett annat sätt. Och det kändes verkligen som om vi litade på varandra och det var bästa känslan ever. Hoppade en ganska kort bana i slutet, snett igenom på ett räcke sen en långsida med fyra galoppsprång räcke in och oxer ut, sen vända över ridbanan och byta galopp på något sätt och sen hoppa en kombination med två galoppsprång räcke in och oxer ut på nästa långsida (hoppas ni fattar). Räckena låg på 1 m och oxrarna på 1.05 m, helt sjukt vad hon hoppade fina lilla ponny!
 
Är i alla fall sjukt nöjd och väldigt taggad inför KM på söndag! :)
Foto: Cissiii ♥

Skithöst

Var hemma från skolan de första dagarna på terminen, sjukt surt att missa allt i början. Sen efter bara nån vecka opererades jag i munnen. Operationen var väldig jobbig både psykiskt och fysiskt. Hade väldigt ont och låg i sängen eller i soffan i 2-3 dagar efter, scener från operationen spelades upp och det var bara hemskt. Missade också då ganska många dagar. Sen efter de har jag fått åka och in till tandläkaren för att dra i min tandjäkel som inte vill komma ner. Det = spänningshuvudvärk. Sen har den lossnat så fått åka in och fixa den igen. Missat ännu mer skoltid.
Sen då, ja då började jag få ont i magen. Var hemma nån dag, sen bröt det ut och vi åkte in till akuten. Var borta från skolan ungefär 2 veckor. Och nu har jag satt i min tandställning. Fick vara hemma idag på förmiddagen för att sen åka till skolan efter lunch. Gick ju bra. Det slutade med att jag låg i soffan i våran galleria och läste för att jag fick så ont. Ska spänna den kanske 1 gång i månaden den eller nåt och då kommer ju spänningshuvudvärken komma igen och jag kommer inte kunna äta annat än pannkakor. Kanske vara hemma också.
 
Känns så himla kul, jag får mina första betyg nu den här terminen och det känns som jag knappt varit i skolan. Jag tror jag kommer bli godkänd i allt för när jag väl är i skolan så gör jag ju det jag ska. Men endå.
 
Sen uppepå de så har jag tagit en livmoderhalscancerspruta och ska ta två till, och för alla som inte vet så är jag sjukt spruträdd. (Kan inte somna kvällen innan (oftast) och sen får jag panik, sen börjar jag gråta, sen gråter jag lite till och lite till. Sen typ hyperventilerar jag samtidigt, sen så sticker dom mig. Sen börjar jag typ gråta för att det är över.) Typ så.
 
Tack och lov så har jag ju Dinnie. Och tur är väl de, nåt att se framemot på dagarna.
 
 
Så, nu fick ni en fin bild på mitt klagoinlägg som var helt onödigt, men behövde bara skriva av mig för jag är på så sjukt dålig humör just nu.
 

All time low, världens finaste band, världens finaste Alex.


Läste denna text på tumblr och började gråta. Haha, och nu sitter jag och lyssnar på Therapy och gråter mer.
 
Alex says. More yelling, “And I met some pretty cool people. But there was one girl that really stood out to me tonight. First off, she comes up to me, and she doesn’t even say hello. Instead, she tells me straight up: “Thank you”. No hello, just straight up. And then she tells me that this band helped her through a hard time a while back,” he continues,
“The crazy thing is, people tell us stories like that all the time, and every time, it kills me to know that these fucking amazing people are in so much pain. But you know what? When someone tells me that we helped them out, or saved their life, or even just made them smile, that’s the best feeling in the world. You guys are all so fucking beautiful. And to everybody that feels like nobody cares about them, like they aren’t wanted: someday, I want to meet every single person here tonight, because every one of you is different. There’s nobody else who is the same kind of beautiful as you. So don’t even think about taking yourself away from me, because then I’ll never get to see your kind of beautiful.” Half of the crowd is cheering, half is crying, but Alex goes on, “So remember what I said about that girl I met tonight? She happened to mention that her favorite song is Therapy. So, y/n, this one’s for you. Stay beautiful, stay strong, I love you.”

You’ve been holding back the tears, but now you feel them slide down your cheeks as he strums the guitar to the opening lines of the song.

“My ship when down in a sea of sound,” he sings softly, “When I woke up alone, I had everything.”

Hearing this song, live, dedicated to you, means more to you than words could ever express. Tears continue to pour down your face as you watch Alex sing for you. Suddenly, you remember the CD he signed. You pull it out of your bag and squint at the writing on the back as the song continues to fill you up with light.

Y/n- You are beautiful. You are perfect. You are one of a kind. Never, ever give up. I promise, you are worth the fight. Love, Alexander William Gaskarth XOXO

“Therapy, you were never a friend to me,” Alex sings. “And you can choke on your misery.” As he sings the last line, you look up at him and find him gazing directly back at you, and as he gives you the slightest smile, you see the tears streaming down his face, leaving traces of his soul behind to match your own.


 
Den här människan är bara fantastik. Så det knappt är sant.
All time low, världens finaste band,  världens finaste Alex.
 
 

Fin film

 
Kolla vilken fin film Elin gjort (min kusin) till mig! :D
 

Bästis ♥

 

Dinnie + tandläkaren

Påväg till tandläkaren, ska sätta in min tandställning... Känns ju inte så speciellt jätteroligt om man säger så! Men det blir väl bra sen hoppas jag ;) Igår red jag ut på en piggelin Dinnie, tänkte försöka mig på att rida barbacka idag i alla gångarter, får se hur det slutar haha ;) Så himla gullig //Alex

Jag skulle lätt vilja vara en snigel


Summer 2012


Säljer kakor och sånt

Ni vet vart jag finns ;)
//sara

No matter where life take us, we find our own way back

Hur är det men ponnyn nu då?
Jo, Katta kollade henne idag. Hon markerade på höger fram och lite på vänster om jag minns rätt. Nu ska hon få vila i en vecka sen åker vi in till mälarkliniken.
Plutten ♥

Resultat Lurbo RK

DInnie har ju som sagt inte tävlat på jättelänge, så jag förväntade mig att hon skulle vara ganska spänd och "nervös". Men hon va kolugn. Stod lugnt i transporten när hon stog där, var jättefin och lugn på båda framhoppningarna. Bara det är ju skitbra!
 
LD,4 fel : Lyssnade jättebra på framridningen, gjorde endel halter och övergångar. Även på framhoppningen var hon ganska lugn. Hoppade sådär på räcket, men super på oxern.
Sen på banan, har typ inga ord, så jäkla fin. Lyssnade och det kändes som om jag kunde rida och inte bara åka med. Stor skillnad från förra tävlingen! Fick dock ett skitpet på ett räcke, tror vi kom lite nära och så lyfte hon inte riktigt på benen. Inget jag hakar upp mig på, är verkligen jättesupermeganöjd med den här klassen!
 
LC, 14 fel : Red inte fram så mycket, utan galopperade fram och så på framhoppningen. Skitbra där med, framhoppningen gick nog ännu bättre den här klassen. Fick ett så sjukt bra språng på oxern!
På banan spände hon till rejält och stog emot publiken. Hoppade ettan bra, står emot på tvåan, jag tryckte av henne stort, hon tvekade liite, lite men hoppade endå (duuuktig ♥). Men där tog hon i så jag tappade balansen lite och då det var en bruten linje tll trean hann jag inte balansera upp oss eller vad man ska säga och så stog hon emot (det var mot publiken) så där blev det ett stopp. Kom igen, hon hoppade då men rev, hoppade 4 jättebra kommer nära på 5 så där rev vi också men resten gick så himla bra! Fick världens känsla då, så även här är jag jättenöjd. Är så himla glad att vi kom runt trots att båda var nervösa och hon var spänd!
 
Så kort och gott är jag väldigt nöjd!
 
Snodde den här bilden från Moa! Film kommer, iaf från första klassen! :)

Tävlingsresultat Lurbo

Ronda och jag var också iväg på tävling idag.
Tävlingen drar vi ett stort svart sträck över och packar ner längst ner i en dammig låda.

 90 cm : 4 fel, Ett pet på tredje hindret. Ingen höjdar runda inte. Ronda ville inte och var väldigt bitchig.

100 cm: Utesluten, Här gick det inte. Efter första hindret så for handen upp i luften och vi utgick.

Ett år gammal bild

I morgon så kommer vi kolla Ronda. Hon är inte helt 100% frisk. Hon stod och sparkade i traven idag, i höger varv. Det har hon aldrig gjort med mig förut. Hon har sparkat ovanligt mycket i veckan också. Och det är inte små sparkar heller då och då. Det är rejäla sparkar endast i ena varvet. Om det nu inte skulle vara så att hon inte har ont någonstans som jag tror så får hon ändå vila ett tag nu. Vi skiter i KM nästa vecka. Vill inte starta henne när hon inte tycker det är roligt, speciellt inte om hon har ont.
 

påväg

Både jag och Dinnie är supertaggade! //Alex

Tagga tävling imorn!

Imorgon är det tävling på Lurbo, Spökhoppet. Ska hoppa LD + LC och det ska bli väldigt kul och spännande. Det var väldigt längesen Dinnie var ute och tävla, men det går säkert bra!
 
Erika ska klä ut mig i LC-klassen, så vi kommer nog bli jäättefina då! :D
 

Längtar till snö

Ska snart ta bussen ut till stallet för att rida ut på Rådisen. Lite tråkigt att rida ut nu när det är så hårt innan snön kommer. Nästan så att man längtar till snön!
 
Vad föredrar ni, vinter eller sommar?
Tjajtans vad smal jag var i somras..
 

åh ♥

 
Varje gång jag ser de här bilderna blir jag alltid lika glad, är så sjukt glad för att jag får vara fodervärd på henne. Hon är underbar ♥

Vi finisar (?)!

Hittade en ursygg bild från skolavslutningen på mig och mina vänner!
Paula peddo ler lite vackert till barnen, Elham ser.. lite normal ut, Amanda lever i sin egna lilla värld och Lisa och jag ser otroligt glada ut!
 

Fler dressyrbilder


RSS 2.0