dör.








Såg nyss klart PLL avsnittet

det enda jag kan säga är INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
nu blev jag besviken.
 

TO MUCH

Såg nyss nya PLL avsnittet. OMG OMG OMG OMG.
När "A" vände sig om i slutet så kändes det som jag hade blivit överkörd av en lastbil, dött och återuppstått. INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN INTE HAN. 
Jag ber till gud att han liksom hjälper till från insidan. Men det känns som han har vart "A" hela tiden. USCH USCH USCH.
Mina reaktioner på detta avsnitt...



R.I.P finaste Vicky <3



 

Prydligt som i världsklass

Rådis och jag gör lite galoppombyten och Ronda blir lite laddad!



I will never be the same without you

Vackra ponny

No matter if the sun don't shine, or if the skies are blue. No matter what the end is.
My life began with you


Fina Rådis

Här kommer lite bilder från i måndags som Alex knäppte!










Cassini & Habbe

 

Dinnie, busbilder

 
Så sjukt gullig på sista bilden!
 

Bloggtips - Keela.se

Jag har nyligen börjat läsa en blogg som har fastnat ordenligt för. Nämligen Keela.se
 
Om ni inte har vart inne och kikat på hennes blogg tidigare borde ni göra det. Hon är grym helt enkelt. Sjukt cool stil och verkar vara så himla omtänksam. Sen att hon följer bland annat PLL och är galen i Vänner är ett litet + från min sida. hehe...
 
 

Ronda aktivering

Har vart helt off de senaste dagarna. Ena stunden är jag jätte pigg och ena vill jag typ bara sätta mig i ett hörn och försvinna. Fruktansvärd huvudvärk de senaste dagarna också. Tur att jag har min pärla som gör mig glad iaf. 
 
Hoppträningen i fredags gick först dåligt men den mot slutet jättebra! Vi började med att hoppa över sockerbits hinder på volt och lite småhinder. Rådis lyssnade inte på mig och jag satt mest och skumpade runt kändes det som. Sen mot slutet så höjde vi upp ett räcka till 90-1m och Rådis bara klippte vägen till hindret. Så härlig ponnyskrutten! Hon lyssnade mycket bättre och tyckte det var roligt. Hoppade superfint! Sparkade någon gång efter hindret men annars inge bråk alls - bäst! 
 
Sen har hon fått gått på uteritt i helgen och det uppskattas som vanligt. Släppte henne igår och lät henne springa. Stackars lilla Arletta hade ingen chans att hänga med, speciellt inte med där stora magen, haha.
 
Idag red jag ett pass på utebanan. Red i ca 45 minuter. Alex fotade också! Stuntstal var hon fin, när jag red. Blev mest slapp och lullade runt.  Snygg outfit hade vi iaf!
 
 

I feel blue

Dagens outfit
Hjälm: Charles Owen
Tröja: Kingsland
Ridbyxor: John Whitaker
Stövlar: Tretorn falsterbo
 
Träns: Hööks
Pannband: Kyros riding gear
Schabrak: Lamicell
Benlindor: Horse guard
 

Moa och Habbe

 

 
Det här känns så himla bra och så himla rätt ♥

Erika & Cassini

 
Sjukt fina!
 
 

Dagens bästa bild!

Och den är knappt redigerad heller, ibland får man till de ;)
 
 
 

Dinnie ♥

 
Smakprov från idag! Kommer massor av olika bilder sen! :)
 

Bilder på Pepsi från andra terrängpasset

 
Älskar sista bilden ♥
 

Dinnie

Sa för nån dag sen att jag hade nåt roligt att berätta, har inte haft nån ork till att sätta mig och och skriva ner det. Men nu så!
 
Jag ska få foderponny!
Jag är så sjukt glad och taggad! För det ska verkligen bli så himla kul. Dinnie, som hon heter, ska stå kvar hos hennes ägare i deras stall en liten bit ifrån säva. Men jag ska få ha henne som min egen i princip. Klara som äger henne kommer rida henne en gång i veckan och rida igenom henne i dressyren.
Jag kommer fortsätta rida mina lektioner på Säva, fast på henne. Om allt funkar som det ska så får jag tävla henne så småningom också. Gissa om jag är taggad!?
Fiin pooonny!
 
 
 
 

Hööks

Jag va hemma idag med, men bara för att få tänka på något annat så åkte jag in till hööks med mamma idag. Jag skulle få en belöning av mamma och pappa för att jag va så pass lugn och gjorde operationen fast jag tyckte det va så jobbigt som jag faktiskt tyckte det va.
Och då valde jag en långärmad pikétröja.
Sen köpte jag ett 2-delat pannband, fake swarovski. Jag hittade ett schabrak på halva reapriset så jag köpte det också, det va ett helt vanligt svart allround som jag tänkte ha som slit och släng.
 
pannbandet 329:-
 
Schabraket, dålig bild som satan, 50 :-
Tröjan jag fick av mamma och pappa ♥ ca. 500 :-
 
 

Ligger under två duntäcken

Vaknade upp med en härlig huvudvärk idag. Började skoldagen med en stökig mattelektion. Gjorde inte huvudvärken bättre direkt. Andra lektionen fick jag magkatarr. Lektionen efter var också stökig. Hade så ont i huvudet så jag ville skrika, ont i magen så jag ville gråta. I slutet av lektionen satt jag och tryckte in naglarna i handen för att inte skrika.
Hade verkligen världens panik. Hyperventilerade smått, skakade och hjärtat gick i 180 kändes det som. Jag är dessutom en sån här som inte vill åka hem. Utan jag stannar i skolan hela dagen trots ständig huvudvärk och magkatarr. Jag tycker inte man ska åka hem för huvudvärk/förkylning (eller nått sånt) eller stanna hemma pga av det. För då är man svag.


Men idag gick det verkligen inte. Så jag fick åka hem vid 11 tiden. Dock hoppade jag av vid stallet i stället för hemma. Jag kom inte ihåg sist jag mådde så här dåligt så jag ville vara med den som alltid får mig att må bra.
Sen när jag gick ut i hagen till Rådis med tårar i ögonen och mådde kasst så sprang hon iväg. Hon hade inga planer på att gå in. Ronda har aldrig gjort så förut och jag vart såklart ledsen och irreterad. Hade ingen lust att hämta kraft för att få in henne och mysa med henne. För då var jag inte på humör för det längre. 
Så jag tog bussen hem. Frös som jag inte vet vad. Och hamnade under två varma täcken.
 
Nu ska jag tillbaka till sängen. Får se om jag åker till stallet senare beroende på hur jag mår eller ber någon annan rida Rådis. 
 
Nu ska jag sluta berätta om min härliga dag. Ha det förhoppningsvis bättre än mig.
 

Bra start på höstterminen!

Eller inte.. Jag började egentligen skolan i torsdags men då va jag förkyld så jag kunde inte gå. Gick på fredagen och hopptränade på kvällen, men då blev det ännu värre igen så låg hela helgen. Blev hemma även i måndags, men då kände jag mig faktiskt ganska pigg. 
Men då opererades jag ju igår (tisdag) och för mig som är spruträdd var det riktigt jobbigt. Men själva operationen gick bra. Men efteråt fick jag så sjukt ont i gommen. Fick alvedon och ipren men det hjälpte verkligen inte.. Så vi fick skriva ut starkare smärtstillande. 
 
Låg hela eftermiddagen igår. Är hemma från skolan idag och låg i sängen till halv 1. Sen har jag suttit framför datorn typ. Jag mår illa konstant och det gör ont att äta. Så jag mår ju inte direkt bra.
 
Får se om jag pallar skolan imorn. Känns som om jag kommer ha missat sjukt mycket nu i början och det känns inte alls bra..
 
behövde bara skriva av mig..
Random bild...
 
 
 

opererats..!

Ligger och vilar i ett rum hos tandläkaren, har precis opererats i munnen. Jag har en tand som växer fel, så dom har nu satt fast en kedja i den som ska fästas i nåt så tanden dras ut.

Helt ointressant inlägg men tänkte bara berätta varför min uppdatering sugit.

Men har en rolig sak att berätta senare, Men ni det får bli när jag kommer hem!

Kram, Alleexxxx

My reason

 

Tömkörning.

Kom till stallet och hade inga i planer på att rida. Bara borsta och pussa på Rådis. Men sen så vart jag så himla sugen på att longera så jag lindade Rådan fint och gick upp till utebanan. Dock hittade jag inte gummisnodd i varken ridhuset eller på banan så jag longerade utan.
 
I början så var hon lugn och fin och sökte sig neråt trots att hon inte hade någon inspänningstygel. Sen när hon galopperade så vart det krut i pållen! Sen ville jag inte longera så mycket mer eftersom hon bara la sig jätte mycket på innebogen och drog på 180 km/h. Så jag var lite nojjig för skador som vanligt. 
 
När jag var på jakt efter gummisnodd så hittade jag en till longeringslina i ridhuset så jag bestämde mig för att tömköra. Har gjort det en gång tidigare och då var vi inte helt överrens på vilket håll vi skull gå åt.
Ibörjan stod hon bara och trippade och gick på volt och vad jag än gjorde så envisades hon att hon skulle gå kvar på volten. Tror nog hon inte riktigt förstod vad jag ville heller. Men sen viftade jag ordentligt med spöt mitt framför henne när hon krullade ihop sig på volten när jag svängde åt andra hållet.
Först vart hon såklart lite överraskad men sen så vart hon med på noterna och det var så himla roligt att tömköra! Hon gick på "tyglen" och lyssnade super på mig.
Lilla prinsessan med snygga infettade hovar!

Underbart ♥

 
bääästa ♥♥
 
Hehe, ursäkta för lite skakig film, men det va svårt att filma, sjunga och hoppa samtidigt (a)
 

Zlatan ♥

Jag undrar vad som hänt med mitt liv. Jag läste en bok och nu sitter jag och kollar på massa yt-klipp och har gjort det hela dagen. För en kvart sen kollade jag på ett klipp som va 45 minuter långt, på Zlatan.
 
 
 
Jag har alltid tyckt att han verkar dryg och divig, men nu efter jag läst hans bok så förstår jag lite varför och nu tycker jag bara det är coolt. Va dig själv, helt enkelt!
 
Fotboll blev liite roligare nu (A)
 
 

@Bjerkliden's


Monty

Säva hade bara Monty på prov, men eftersom han inte gick igenom böjprovet på besiktningen har han fått åka tillbaka till sin gamla ägare, vilket känns jättetråkigt. Jag gillade verkligen honom.
 
 
Så just nu är jag inte fodervärd på nån, utan rider två lektioner i veckan - dressyrspecial och hoppspecial.
Men hoppas på att det kommer en ny D-ponny snart ;)
 
 
 
 

Hoppträning just nu

När detta inlägg kommer upp på bloggen lär jag sitta på Rondas rygg och rida fram till hoppträningen. Jag hoppas vi får hoppa lite höjder då jag vill träna hoppning och inte markarbete den här veckan. Iaf att vi hoppar 80 cm eftersom vi åker på pay and jump i helgen (förhoppningsvis om vi får låna min mormors bil eftersom våran kommer vara lite längre än förväntat på verkstaden. Jävla ryssar...).

Planer och mål

Mina planer och mål för den här terminen är ingenting. Den här terminen ska vi ha kul. 
De mål jag satte för det här året vad att debutera fälttävlan och tävla Lb. Fältävlan har vi tävlat. Men jag har stykit målet att debutera Lb. Om jag känner att vi är redo för det, allt sitter och vi har jäkligt kul på tävlingsbanan. Då kan vi gå upp en klass. Och om det inte känns 100. Då gör vi inte det.
Vi tävlade fälttävlan för jag ville det och jag visste att vi skulle klara det galant. Och det gjorde vi. I fullfart dessutom men ett stort leende som bara öronen kunde stoppa. Helt klart en av de bästa dagarna i mitt liv.
När vi går upp en klass vill jag att det ska vara på samma sätt. Enkelt, ingen press och vi bara ska ha kul. Visst vill jag tävla Lb på Ronda innan vi säljer henne. Men om det blir det här året eller nästa år spelar ingen roll. Så länge vi har kul.
 
Förra tävlingen var en stor besvikelse. Ronda hade gått så himla bra där hemma och det kändes verkligen som vi skulle slå på stort. I stället så strök vi oss i den högre klassen och hoppade en lägre klass. Och det gick bra. 
Den här terminen ska jag inte ha något bråttom att gå upp i klassen. Vi tar det som det kommer.
Vi har hoppat 1m på träning, vi har hoppat de på pay and jump utan problem. Men det är en hel annan sak att göra det på tävling där det är stress, press och förväntningar.
Den här terminen ska vi ta det lungt och ha kul. Hitta tillbaka till flytet som vi hade förra hösten. Ha kul på banan tillsammans och visa åter igen vad vi går för. Bara vi gör det tillsammans. Ingen press och krav. Vi ska ha kul.
Nu kör vi.
 

Fölis


Sinnes sjukt

Tiden bara flyger iväg. Minns det som igår när jag böt bort dig i ren skräck.
 

Kommer upp

Klockan 18:00 idag kommer ett hyffsat långt inlägg om planer och mål för den här terminen för Rondas och min del. Jag la ner lite längre tid på inlägget än vad jag brukar och jag hoppas det märks och uppskattas!

Rea

Rea på chevalridsport.se. Bland annat denna stilrena huva från eskadron nedsatt till 125 kr från 249.
Funderar på att köpa hööks nya stilrena huva (för vilka pengar måste jag bara ta reda på...) och sen om det är någon generös människa som läser det här får de gärna köpa det nya rundsydda tränset från hööks åt mig!

And all you're ever gonna be is mean.

Låten ♥
Puck ♥
Glee ♥
 
 

Bilder på Pepsi

Bilder från ett markarbetspass näst sista dagen. Det gick väl sådär, i början gick det helt åt skogen. Han sprang och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Men det blev bättre vissa stunder och sen avtravningen va super!
de två sista bilderna är mina favoriter!
Foto: Anna
 

Moment

 
 

She's all over the place

Charmig så jag smälter på sista bilden!
 
 

Fina ponny

Fotade Rådis idag. Fick riktigt bra bilder som jag längtar efter att få ladda upp här! Ronda var så vanligt mer fokuserad att äta än att posa framför kameran. 
Träffade även Erika som var på väg till stallet så stod vi och pratade än stund. Erbjöd mig också att fota några bilder på Rådis och henne eftersom Ronda var Erikas favorit när hon stod på ridskolan.
Tyvärr vart det inte lika bra ljus på de bilderna med lyckades få några helt okej!

Nu kör vi

Ångest.se..... Season finale here we go


Mamma och Råttan

De två översta är redigerade. Resten är naturligt fula!
!
 

Rådis villa galoppera snabbt snabbt!

Min mamma red ett pas på Rådis på ängen idag. Solen var på väg ner så det var väldigt starkt ljus och mycket skugga. Min kamera gillade inte ljuset så bra så fick bajsiga bilder. 
Sen när jag bad mamma rida på andra delen av ängen (där vi brukar busa) där det var bättre ljus. så ville inte Rådis gå fint på tygeln längre och ville raca i stället! Sötisen blåste upp sig och trippade vackert.
Fick några riktigt charmiga bilder.
 
 

Sunset

2 bilder fotade idag, en redigerad, en som är orörd. Vilken gillar du bäst?
 
 
 
//Sara

Feminin?

Jag tycker Ronda ser rätt feminin ut. Man kan se på henne att hon är ett sto. Förutom på hennes humör, haha.
Vad tycker ni? Om vi säger att ni hade ingen aning om vem Rådis var och sen så såg ni henne i stallet/tävlingsbana, skulle ni kunna se att hon är ett sto?
//Sara 
 

Cadiz

Mitt internet har inte funkat så bra och sen dog min dator (r.i.p) också, så det är därför min uppdatering inte varit så bra.
 
Har fotat väldigt mycket nu, så det kommer komma upp endel bilder senare :)
 
Favoritbild
 
// Alex

Tretorn VS Mountain Horse?

Just nu använder jag bara mina tretorn stövlar medan mina andra stövlar bara ligger och skräper. Tretorn stövlarna är så himla sköna och jag fattar inte hur jag kunde leva utan dem? Dock tycker jag mina MH stövlar är mycket snyggare!
Jag funderar på att bara tretorn stövlarna på hemmaplan och de andra när jag tävlar. Även fast MH stövlarna är förstora i vaden + att jag får skavsår av de (och så är de lite gröna...) så är de mycket mer stilrenare. Vill man vara fin får man lida pin eller?
 
Vilka tycker ni är snyggast?
Mountain Horse stövlarna överst och tretorn underst.
 

Gårdagens ridpass.

Igår var det första gången i hoppspecialen den här terminen. Vi red mycket på volt och sen avslutade med att hoppa på serpentinbågar. Rådis skötte sig som vanligt utmärkt men jag var lite borta i skallen. Tappade yttertygeln hela tiden och så samlar jag upp den stup i ett och då blir Rådis störd. Jag måste bli mycket bättre på att ge henne ett bra stöd. Träna träna!
 
Hon hoppade iaf jättefint på bågarna och bytte fint över. Vi hade faktist tränat på byten i veckan så hon var extra haj på det! Hon var lite springig, men hellre springig och uppmärksam än att korva ihop sig som hon kan göra. Dock filmade min bara början av ridpasset då jag sa åt henne att hon inte behövde filma resten.
 
Här är en film från idag. Ser ni hur jag håller på med yttertygeln? Blir så irreterad på mig själv när jag ser filmen. Verkligen nyttigt att bli filmad då man ser så tydligt vad man kan förbättra!
 
 
 

1 månad och 10 dagar senare

Jag fick ett brev på posten idag och ni kan nog aldrig gissa vad som låg i. En rosett, plankett och hederspris!
På baståsen kom jag ju precis utanför placering men nu visade det sig att de hade räknat fel med straffen eller procenten (vet inte riktigt) så jag kom egentligen 7:a. Alltså vart jag placerad! Dunderkul!
Det hade vart lite roligare om jag hade fått prisen på plats i stället för så här i efterhand men jag är lika glad ändå jag!
 
Så på våran första fälttävlan så vart vi placerad. Super kul! :D
Plankett, Rosett och en borste i äkta tagel gjorde min dag!
 

Ingen kommer kunna ta din plats, du är helt enkelt för underbar

 
Film från idag. Haha, hon vart så exalterad varje gång vi skulle galoppera (eller trava..) så hon började studdsa på stället, backa och göra väldigt snygga skänkelvikningar med mera. Mina söta lilla ponnyskrutt ♥

Busridning

Busred på en galet taggad Rådis! Mamma filmade så håller på att klippa ihop en film nu.

Bilen fint dekorerad med polistejp!!

Fick en kommentar om att vi har uppdaterat dåligt. Och det kan jag inte säga emot!
Har ingen blekaste aning om vad jag ska skriva om. Varje gång jag öppnar ett nytt inlägg så skriver jag några rader och sen suddar ut. Sitter och tänker. Skriver lite. Suddar ut.
Helt tomt i hjärnan just nu. 
 
 
 
Rådis gick riktigt bra idag! Jag red lite dressyr i ridhuset samt galopperade över en bom på volten och böt lite galopp. Hon fick jobba riktigt ordenligt i slutet och hon vart riktigt med på noterna. Märktes att hon försökte göra rätt! Tror hon tyckte övningen var lite rolig också. Så ett lycket ridpass!
 
Vi skulle egentligen åkt på pay and jump på upk idag men polisen knackade på imorse då några på våra gator hade fått inbrott i bilen. Det visade sig att vi också hade haft inbrott i våran bil. Så nu är det fin polistejp runt bilen!!
Och eftersom det är bara min mammas bil som kan dra och det var den som är fint dekorerad nu så kunde vi inte åka.
Har vart riktigt omotiverad att rida på sista tiden men var riktigt taggad på att åka till UPK och hoppa. Rådis har alltid gått så bra där!
 

Pepsi de första terrängpasset

 Foto: Amanda S

Smakprov på Pepsi bilder


Terräng

 
 
 

Bortrest

Borta i östhammar över helgen så det blir inge bloggning för mig.
Ha det bra!

//Sara

Peppan <3

 
 
 

Ridlägret jag aldrig berättat om

Jag glömde nog berätta att jag åkte på ridläger nu i veckan, haha. Jag va i alla fall på ridläger på säva och det har varit jättebra. Förutom att Monty blev halt..
Fick låna Elins ponny sen och jag vet inte vad jag ska säga, jag gillar verkligen, verkligen den där ponnyn ♥
 
 
Och tack än en gång Elin ♥
 
 

Skänkelvikningar på schemat

Snart tar jag cyklen till bussen och åker till stallet. Ronda ska få ett pass på ovalbanan med mycket flytta för skänkeln.Jätte bra att göra det på ovalbanan! Hon ska få gå på novabettet. Hon fick ha det när jag red på ängen igår och hon var superfin på det! Dock var hon lite väl pigg så det gick inte att rida helt normalt ibland. Haha.
Jag vet inte om hon hade en bra dag eller nått sånt igår men då verkade hon trivas på det.


Sen ska jag fota ridlägret lite. Fotade igår också när de hoppade och några mintuer när de red markarbete. Dock lyckade jag ha sönder mittt minneskort på nått sätt. Så alla bilder från igår ligger på Alexs minneskort.
Råddan har väldigt lätt för sig att flytta i skänkelvikningar.
 

Gamla bilder på Rådis

Satt och kollade igenom lite mappar och kärade ner mig åter igen i de fina busbilderna Alex tog på mig och Råddan för några månader sen. Visst är de härliga??
 

Idag har jag...

Ridit på Rådis. Första ridpasset efter vilan. Det gick inte så bra. Hon var fin, men det var som att banka på en tegelsten. Ingen reaktion.
Ni som har någolunda syn ser säkert att det är inte Rådan på bild utan Zweirka och jag!! Men den bilden är så söt som jag ville ladda upp den ändå!!!!! :D
 
Köpt några super snygga skor. På rea. Ibland är livet för bra!
 
 
Shoppat massa smycken på rea för 20 kr st. Så nu kommer jag se ut som en fågelälskare.
 
 
Städat min garderob och lagt in alla min nya kläder som jag köpte idag. På rea.
 
 

2 år

Idag har Ronda vart min i 7 månader. Det var också för cirka 2 år sedan jag vart fodervärd på henne.
Tiden rinner verkligen bara iväg.
Jag kommer ihåg mitt första ridpass som fodervärd klart och tydligt. Jag red barbacka och det var första gången Ronda gick på tygel i galoppen med mig. Kommer ihåg att jag var så nöjd.
Sen har det rullat på sen dess. Massa skratt, glädjetårar och tårar. Efter våran vinst på lurbo hade jag svårt att andas och fick kämpa jäkligt hårt för att hålla in alla tårar. Alla gånger jag har suttit i Rondas box och bara kollat på henne.  Jag vet inte hur många gånger jag har skrattat högt på uteritter. Minnen som jag aldrig kommer glömma. En tid som kommer alltid ligga närmast i mitt hjärta.  Åren med min fina tjej.
Nu när jag skriver det här så fylls ögonen med tårar. Glädjetårar. Jag har fått så underbara minnen med denna underbara ponny. Jag har lärt mig att efter regn kommer solsken och att man aldrig ska sluta kämpa. Jag har aldrig haft så roligt som med Ronda. Jag har fått en bästa vän som är helt oförglömlig.
 
 
Oktober 2010
 
 
 
 
Juli 2012
 
 

RSS 2.0